Titel
I love Paris / scen. en tek. Maarten Vande Wiele; scen. Erika Raven, Peter Moerenhout
Scenarist
Maarten Vande Wiele Erika Raven Peter Moerenhout
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2009
[112] p. : ill.
Aantekening
Wordt vervolgd door : I hate Paris
ISBN
9789077549490

Besprekingen

Als roze graphic novel (met heel subtiele kaftflappen) richt deze strip zich nadrukkelijk tot een vrouwelijk publiek of dingt ze minstens naar een categorisering als chick lit. De expliciete verwijzingen naar 'Sex and the City' zijn wel niet helemaal terecht. Terwijl die serie toch grotendeels goedmoedig blijft, bewegen de drie heldinnen in dit verhaal zich in een veel gemenere en hardere wereld.
De kleine schoonheidsprinses Hope verliest op haar twaalfde haar vader in een ongeluk dat ook haar aangezicht verminkt. Op haar zestiende is ze haar stiefvader beu en vertrekt ze naar Parijs op zoek naar het geluk. Ze huurt een kamer bij Chastity, een al wat overjaarse glamour girl die haar naam geweldig oneer aandoet, en Faith, die zangeres wil worden en wier geloof vooral uitgaat naar astrologische voorspellingen.
Het begint goed voor Hope, die een baantje als secretaresse van modegrootheid Régine Demonico versiert. Maar al snel dienen zich de intriges aan in hoeveelheden omgekeerd …Lees verder
Modieuze strip van de door kenners geprezen Vlamingen Maarten Vande Wiele en Erika Raven. Uitvoering met roze cover in de vorm van een dagboekje met sluiting. Ingrediënten: veel drugs, seks en mooie vrouwen. Opvallend zijn de zwart-wittekeningen (in een excentrieke eigenzinnige tekenstijl, die de abstracte zwierigheid van Hanco Kolk vermengt met retro-glamour en ook inspiratie vindt in het werk van Picasso en Corneille) alsmede de verhaallijn, verwant aan de vroegere televisiesoaps. Bottomline: de ambitieuze vriendinnen Hope, Faith en Chastity willen het in de harde Parijse modewereld maken, maar betalen de tol van de roem. De strip zou kritiek leveren op een door schoonheid, oppervlakkigheid, consumptie, carrière en macht geobsedeerde maatschappij. Alleen wordt niet duidelijk of het een parodie is of juist een ode aan het genre. In beide gevallen niet echt geslaagd. Je moet ervan houden, zowel van de thematiek als de tekenstijl. Het album lijkt vooral een aanrader voor trendy vakbroe…Lees verder

Over Maarten Vande Wiele

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bart Van Der Moeren

Maarten Vande Wiele (Gent, 7 oktober 1977) is een Belgisch illustrator en striptekenaar. Hij is het meest bekend voor 'Paris'.

Biografie

Maarten Vande Wiele studeerde fotografie en animatiefilm, maar werd striptekenaar en illustrator. Zijn illustraties zijn gepubliceerd in allerlei Belgische en Nederlandse magazines, waaronder De Morgen, De Standaard, Feeling, Flair, Het Laatste Nieuws, Humo, P-magazine, Ché, Vrij Nederland.

Hij debuteerde met Glamourissimo (2000). Nadien volgden 'Strip noir' (2005), het drieluik 'Doctor Carnacki' (2006), de graphic novels ‘I love Paris’, ‘I hate Paris’ die gebundeld werden in ‘Paris’ (2010), ‘Monsieur Bermutier’ (2013), ‘ABBA zoekt Frida’ (2015) en het tweeluik ‘Zeep’(2019).

Bibliografie

  • Madame Catherine, Oogachtend, 2020
  • Zeep 2, Oogachtend, 2019
  • Zeep 1, Oogachtend, 2017
  • ABBA cherche Frida, Vraoum (Frankrijk)…Lees verder op Wikipedia