Boek Nederlands

De niet zo enge buurman

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)

De niet zo enge buurman

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar

Alle exemplaren uitgeleend

Roxy, Linde en Max wonen in de straat bij Grover, een enge man. Maar eigenlijk wil hij alleen maar vrienden maken. De kinderen geven Grover een make-over. Is dat nu wel zo'n goed idee? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap Buren
Titel
De niet zo enge buurman
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
137 p. : ill.
ISBN
9789024579006 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Jeugdbib

zondag: 10:00 - 12:30
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:00 - 19:30
woensdag: 12:00 - 17:00
donderdag: 13:00 - 19:30
vrijdag: 13:00 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00

Adres

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 09/07/2019
Uitgave
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
Plaats in de bib
Verhalen jeugd
ROOD-SIKK

Besprekingen

Roxy woont naast een man die Grover heet. Hij is een beetje dik, heeft zwarte tanden (op één gouden tand na) en lang vettig haar. Hij schiet het liefst met zijn luchtbuks op vogels. Geen wonder dat Roxy een beetje bang voor Grover is. Als Kanarie Pietje, het vogeltje van haar vriendin Linde, per ongeluk in de tuin van Grover terechtkomt, moeten ze toch iéts. Gelukkig is overbuurjongen Max nergens bang voor. Zijn oma is immers geheim agent (van het boek 'Geheim agent oma'*). Hij durft wel aan te bellen. Is de buurman wel zo eng als hij lijkt? Het verhaal is met veel humor geschreven door de meervoudige Kinderjury-winnaar. Het lettertype is prettig en groot, zodat ook beginnende lezers en kinderen die moeite met lezen hebben het zullen oppakken. De illustraties van Katrien Holland passen helemaal bij de sfeer van het verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Manon Sikkel

Manon Sikkel (Raamsdonk, 15 september 1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Tegenwoordig legt ze zich toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, is ze columnist van het tijdschrift Tina en werkt ze aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2…Lees verder op Wikipedia