Boek
Nederlands

Bob Popcorn in Amerika

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Bob Popcorn in Amerika
×
Bob Popcorn in Amerika Bob Popcorn in Amerika
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ellis, Dante en Bob Popcorn hebben ontdekt dat Bob niet de enige levende maiskorrel is. In Amerika zijn er nog meer. Dus gaan ze op reis, samen met de vader van Ellis. Ze logeren bij Bobs vriend, maisboer Bill. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Verenigde Staten
Titel
Bob Popcorn in Amerika
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
199 p. : ill.
ISBN
9789045125855 (hardback)

Besprekingen

Ellis, Dante en Bob Popcorn hebben ontdekt dat Bob niet de enige levende maiskorrel is, in Amerika leven er nog meer. Daarom gaan ze er samen met Ellis’ vaders naartoe. Ze logeren bij Bobs vriend, maisboer Bill, die ze in deel twee hebben leren kennen. Algauw vinden ze Bobs soortgenoten, maar ze zitten gevangen. Lukt het de drie vrienden om ze te bevrijden? Derde boek in de populaire serie over Bob Popcorn, de eigenwijze maiskorrel die lijdt aan driftbuien waardoor hij soms in popcorn verandert. Deel in de serie 'Tijgerlezen' van uitgeverij Querido, boeken voor beginnende lezers die niet op AVI-niveau geschreven zijn. Toegankelijk en fantasierijk verhaal waarin de gebeurtenissen zich vlot afwikkelen, met een fijne dosis spanning en humor. De speelse en geestige pentekeningen van Martijn van der Linden, soms voorzien van spreekwolkjes, geven het verhaal extra sfeer. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia