Boek
Nederlands

Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden]

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden]
×
Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden] Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden]

Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden]

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok slapen in een hangmat. Wanneer Schildpad iets hoort, gaan de dieren op onderzoek uit. Prentenboek in oblong formaat met paginagrote expressieve illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voelen, Dieren
Titel
Ik voel een voet! [uitgave voor slechtzienden]
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Uniforme titel
Ik voel een voet!
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2008 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
Aantekening
Ontworpen en uitgevoerd door Dreaming Fingers, braille en tactiele prentenboeken voor bijzondere kinderen
ISBN
9789047701187

Besprekingen

Wat hebben een schildpad, een vleermuis, een octopus, een vogel en een bok met elkaar gemeen? Dat kan maar één ding zijn: ze delen een hangmat in Ik voel een voet!. Dit fantasierijke beeld vormt nl. de opening van deze nachtelijke geschiedenis van Maranke Rinck (tekst) en Martijn van der Linden (beeld), waarin de tekeningen pikzwarte achtergronden hebben. Tegen al dat zwart komen de felgekleurde dieren bijzonder goed uit de verf. Het vreedzame samenzijn in de hangmat is maar van korte duur. "'Ssst!' Fluistert Schildpad. 'Luister!' / 'Er is iets in het veld,' fluistert Vleermuis. / 'Iets wat ritselt', gaapt Octopus. / 'Hellep!' piept Vogel. / 'Kom, fluistert Bok. 'Op onze tenen!' / En dicht bij elkaar blijven! We gaan op onderzoek.'" Door de zwarte nacht trekt het vijftal het bos in. De dappere Schildpad stapt als eerste het duister in om te voelen wat daar zit. Hij raakt iets aan en is diep onder de indruk. "'Ik voelde een voet!' [...] Precies zoals mijn voet. Maar dan supergr…Lees verder
Groot formaat prentenboek in oblong voor blinde kinderen en kinderen met een visuele beperking. Het verhaal gaat over vijf dieren die ´s nachts samen in een hangmat slapen en opgeschrikt worden door een geluid. Eén voor één gaan ze op onderzoek uit en allemaal komen ze met andere bevindingen terug. Het prentenboek werd bekroond met een Leespluim (augustus 2008). In deze nieuwe versie bestaan de illustraties uit op de zwarte kartonnen bladzijden geplakte lapjes stof, skaileer, papier en dergelijke. De tekst staat in duidelijke, schreefloze witte letters en is daarnaast ook in braille. Zo kunnen kinderen met een visuele handicap, samen met een begeleider, het verhaal verkennen. Het boek is met de hand gemaakt in India; een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor het ontwikkelen van deze boeken voor kinderen in India (aangevuld met bijdragen van de Stichting Winckel-Sweep, Dreaming Finger). Een schitterende uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik voel een voet!

Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok liggen samen te slapen in hun felgekleurde hangmat. Schildpad hoort iets en samen gaan de dieren op onderzoek. Ze naderen het geluid, maar door alleen te luisteren, ontdekken ze niets. Daarom gaan ze proberen te voelen wat er voor hen in het donker staat. Elk dier ontdekt een reuzegroot stukje van zichzelf: een grote schildpadvoet, een grote vleermuisvleugel, een grote octopustentakel, een verschrikkelijk grote snavel en een beregrote sik. De schild-muis-octo-vogel-bok blijkt uiteindelijk een doodgewone eenzame olifant te zijn. De dieren nemen hem mee naar hun hangmat. Als ze allemaal slapen, klinkt er opnieuw een geritsel in het bos ... Heel mooi vormgegeven en geïllustreerd boek. De zwarte nacht wordt doorbroken door de witte tekst en de kleurige, wat exotische illustraties. De kolossale lichaamsdelen van de olifant worden telkens slechts gedeeltelijk weergegeven waardoor je mee nieuwsgierig bent naar het geheimzinnige dier. Heel mooi is h…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia