Strip
Nederlands

Break-up

Marc Bourgne (auteur)
Na vijf jaar intens en zonder enig succes naar zijn vrouw te hebben gezocht, komt ex-politieman Frank Lincoln eindelijk meer te weten over haar mysterieuze verdwijning. Zij zou destijds in opdracht van de FBI geïnfiltreerd zijn bij de locale maffia en leefde daarna volledig ondergedoken in afwachting van het proces tegen de maffiabazen. Frank wil daarom nu koste wat kost FBI agent Larry Garner spr
Titel
Break-up
Auteur
Marc Bourgne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Break-up
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Medusa, 2012
47 p. : ill.
ISBN
9789461570512 (paperback)

Besprekingen

Privédetective Frank Lincoln is actief in Alaska en probeert te achterhalen wat er nu precies is gebeurd met zijn vrouw. Nadat het eerst leek dat zij had gekozen voor een maffiabaas, blijkt haar verdwijning nu een undercover operatie te zijn geweest van de FBI. Ook schijnt er nog ergens een zoon van haar te zijn, maar wie is de vader? Deze verhaallijn loopt door de verschillende albums; daarnaast is er in dit album een afgerond verhaal waarin twee criminelen tijdens een vliegtuigtransport weten te ontsnappen. Ze nemen tijdens hun vlucht een FBI-agent in gijzeling die meer weet over de situatie van de vrouw van Frank Lincoln. Een redelijke spannende strip waarbij veel actie is. De personages zijn wat statisch getekend, maar de decors zoals de woeste natuur in Alaska zijn fraai. De teksten zijn goed te volgen en uiteindelijk zal de lezer willen weten hoe het nu precies zit met de verdwenen echtgenote.

Over Marc Bourgne

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door G.Garitan

Marc Bourgne (Versailles, 11 maart 1967) is een Frans striptekenaar.

Bourgne studeerde in 1989 af aan de Sorbonne. Hij tekende de niet in het Nederlands vertaalde stripreeks Être Libre, later opnieuw uitgegeven als Dernière frontière, waarvoor hij ook de scenario's schreef. Deze avonturenreeks speelt zich af in Alaska en gaat over de kinderen Flo en Andy. In 1997 schreef en tekende hij Histoire de Monaco, een historisch verhaal over de geschiedenis van het vorstendom Monaco (niet vertaald). Vanaf 1999 tekende hij de avonturen van Roodbaard, naar scenario's van Christian Perrissin. In 2000 begon hij met zijn serie Frank Lincoln, over een privédetective in Alaska en waarvan de eerste drie delen in het Nederlands vertaald zijn. Ook schreef hij de teksten voor de serie Vell'a van tekenaar Franck Bonnet, die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen.

In 2019 verzorgde hij het scenario voor het eerste album in de reeks De jeugd…Lees verder op Wikipedia