Strip
Nederlands
Na zijn ontmoeting met Larry Garner, de FBI agent die Frank’s vrouw hielp onderduiken, ontdekt hij dat hij voortdurend wordt afgeluisterd. Overal vindt hij verborgen afluisterapparatuur in zijn huis, zijn burelen en zijn wagens. Omdat het over uiterst gesofisticeerde apparatuur gaat verdenkt Frank de FBI. Net wanneer hij dit verder wil onderzoeken roept een oude vriendin, Kay Mansell, zijn hulp i
Titel
Kodiak
Auteur
Marc Bourgne Serge Perrotin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Kodiak
Uitgever
Antwerpen: Medusa, 2012
46 p., [2] p. : ill.
ISBN
9789461570529 (paperback)

Besprekingen

In dit deel van de stripserie 'Frank Lincoln' gaat de zoektocht naar de echtgenote van Frank verder. Na diverse aanwijzingen leidt het spoor op het eind van het album naar een legerbasis in Japan. De andere verhaallijn in het album is een vaag verhaal over het terugbrengen van indiaanse grafmaskers naar Kodiak (Alaska) door een Schotse erfgename van een ontdekkingsreiziger. De familie die de maskers zou moeten ontvangen, wordt zonder duidelijke redenen vermoord – op een zoontje na. Dit jongetje wordt ontvoerd door een sekte en uiteindelijk bevrijd. Er is iets te veel in dit album gestopt, waardoor het wat minder aantrekkelijk is dan de voorgaande delen. Mooie natuurdecors, maar wat stijve personages. De teksten zijn goed te volgen en het album heeft een rustige lay-out. Een iets minder deel uit een aardige detective-stripserie.

Over Marc Bourgne

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door G.Garitan

Marc Bourgne (Versailles, 11 maart 1967) is een Frans striptekenaar.

Bourgne studeerde in 1989 af aan de Sorbonne. Hij tekende de niet in het Nederlands vertaalde stripreeks Être Libre, later opnieuw uitgegeven als Dernière frontière, waarvoor hij ook de scenario's schreef. Deze avonturenreeks speelt zich af in Alaska en gaat over de kinderen Flo en Andy. In 1997 schreef en tekende hij Histoire de Monaco, een historisch verhaal over de geschiedenis van het vorstendom Monaco (niet vertaald). Vanaf 1999 tekende hij de avonturen van Roodbaard, naar scenario's van Christian Perrissin. In 2000 begon hij met zijn serie Frank Lincoln, over een privédetective in Alaska en waarvan de eerste drie delen in het Nederlands vertaald zijn. Ook schreef hij de teksten voor de serie Vell'a van tekenaar Franck Bonnet, die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen.

In 2019 verzorgde hij het scenario voor het eerste album in de reeks De jeugd…Lees verder op Wikipedia