Boek
Nederlands

De Miss Griezel-verkiezing

Marc de Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
De Miss Griezel-verkiezing
×
De Miss Griezel-verkiezing De Miss Griezel-verkiezing
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met haar laatste geld koopt Fien een oud kistje op de rommelmarkt. Er zit een piepklein boekje in dat het begin is van allerlei spannende avonturen voor Fien en haar zusjes.
Onderwerp
Griezels
Titel
De Miss Griezel-verkiezing
Auteur
Marc de Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
108 p. : ill.
ISBN
9789059324886

Besprekingen

De pestende Kriegelzusjes zijn dankzij verschillende leesboeken, strips, een film en een musical intussen erg bekend in Vlaanderen en daarbuiten. Onder de reeksnaam 'De Kriegeltjes' verschijnen nu ook de avonturen tijdens hun kinderjaren. Zo lezen we hoe het Fien, Lien en Sien vergaat op negenjarige leeftijd. Dit is het eerste deel uit de reeks.

Wanneer de zusjes naar de Halloweenrommelmarkt gaan, koopt Fien er een klein parelmoeren kistje ? dit zeer tegen de zin van Lien en Sien, die liever een wafel hadden gekocht met het geld. Terug thuis blijkt het kistje een griezelig boek te bevatten, getiteld 'De Miss-Griezelverkiezing'. Al snel blijkt dat het boek wel heel bijzonder en gevaarlijk is. Fien maakt alles mee wat er in het verhaal beschreven wordt, en speelt als het ware de hoofdrol in haar eigen boek. Intussen gebeuren er thuis ook allerlei dingen met hun kinderoppas Sofie, haar vriend Sam en enkele stoere motorrijders.

Het verhaal is opgedeeld in verschillende hoofd…Lees verder
Fien, Sien en Lien zijn drielingzussen. De een schrijft graag gedichten, de ander kijkt liever televisie en nummer drie leest, maar alledrie zijn ze dol op griezelen. Op een regenachtige avond kopen ze een geheimzinnig kistje. Jammer genoeg zitten er geen waardevolle dingen in, maar het kistje bevat wel een boek. En dan beginnen er een hoop griezelige dingen die eindigen in een echte miss griezelverkiezing. Eerste deel in de serie 'De Kriegeltjes'. Griezelig verhaal wat helemaal past in de stijl van deze schrijver. Er wordt veel spreektaal gebruikt, wat makkelijk leest. Woorden als tof, megacool en kotsen vliegen over de bladzijden. Het verhaal over het kistje staat in een andere kleur en lettertype gedrukt en staat vol met scheldwoorden als lompe mafketel en pukkeldrol, maar is een stuk grappiger dan de rest van het verhaal. De illustraties zijn krasserig, druk en passen goed bij het verhaal. Op het omslag staan de drie zussen afgebeeld. Waarschijnlijk zullen de fans ook dit boek wee…Lees verder

Over Marc de Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia