Boek
Nederlands

Game helden tegen de piraten

Marcel van Driel (auteur), Paco Vink (illustrator)
+1
Game helden tegen de piraten
×
Game helden tegen de piraten Game helden tegen de piraten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Game Helden reizen naar de tijd van de zeepiraten om te voorkomen dat de kwaadaardige Leeuwin de bloedsteen vindt, een steen die haar onsterfelijk kan maken. Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
Game helden tegen de piraten
Auteur
Marcel van Driel
Illustrator
Paco Vink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
103 p. : ill.
ISBN
9789030509141 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdverhaal over piraten, computergames, tijdreizen en vriendschap. De Game Helden teleporteren naar het verleden en belanden in de tijd van de zeepiraten. Ze moeten de superschurk genaamd de Leeuwin tegenhouden, want zij wil onsterfelijk worden en heeft daarvoor de bloedsteen nodig. De avontuurlijke groep vrienden probeert de Leeuwin en Kapitein Bloedneus in de val te lokken. Maar dan verschijnt plotseling een gigantisch zeemonster. ‘Game helden tegen de piraten’ is in een simpele, prettige stijl geschreven, met gebruik van korte zinnen. Het boek bevat een ruime hoeveelheid illustraties in een kleurrijke, cartooneske stijl. Marcel van Driel (Arnhem, 1967) is schrijver van voornamelijk kinderboeken. Dit boek maakt deel uit van zijn serie 'Game Helden*'. Voor avontuurlijke lezers die van gamen houden vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia