Boek
Nederlands

Game helden tegen de zombie-cowboys

Marcel van Driel (auteur), Paco Vink (illustrator)

Game helden tegen de zombie-cowboys

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Game Helden zijn door de superkrachten van Manú per ongeluk naar het Wilde Westen geteleporteerd. Samen moeten ze het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Games, Vriendschap
Titel
Game helden tegen de zombie-cowboys
Auteur
Marcel van Driel
Illustrator
Paco Vink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
102 p. : ill.
ISBN
9789030508526 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdverhaal over gamen en vriendschap. Manú probeert zijn nieuwe teleporteerkrachten uit en opent per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Wanneer de Game Helden een paard willen redden van een zombie-cowboy, sluit het portaal zich en zitten ze vast. Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?'Game Helden tegen de zombie-cowboys’ is in een simpele, prettige stijl geschreven, met gebruik van korte zinnen. Het boek bevat een grote hoeveelheid illustraties in een kleurrijke, cartooneske stijl. Voor avontuurlijke lezers die van gamen houden vanaf ca. 7 jaar. Marcel van Driel (Arnhem, 1967) is schrijver van voornamelijk kinderboeken. Dit boek maakt deel uit van zijn serie 'Game Helden*'. Voor avontuurlijke lezers die van gamen houden vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia