Boek
Nederlands

Mag ik bij jou wonen?

Marcel van Driel (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Mag ik bij jou wonen?
×
Mag ik bij jou wonen? Mag ik bij jou wonen?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een olifant uit de dierentuin vraagt Elif of ze bij haar mag wonen en verschijnt daarna ’s nachts in haar slaapkamer. Lukt het Elif om haar terug te brengen? Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Mag ik bij jou wonen?
Auteur
Marcel van Driel
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
32 p. : ill.
ISBN
9789048746620 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk eerste leesboek over een avontuur met een olifant. Elif en Pieter zijn in de dierentuin. Een olifant uit de dierentuin vraagt Elif of ze bij haar mag wonen. ’s Nachts verschijnt de olifant plotseling in haar slaapkamer. Lukt het Elif de olifant terug naar de dierentuin te brengen? In opgewekte, klare taal geschreven. Met aangename gekleurde illustraties. Geschikt voor beginnende lezers op AVI-niveau M4. Marcel van Driel (Arnhem, 1967) is schrijver en jeugdauteur. Voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia