Boek
Nederlands

Onmogelijk spel

Marcel van Driel (auteur), Marloes De Vries (illustrator)
+1
Onmogelijk spel
×
Onmogelijk spel Onmogelijk spel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlie (10) wil aan een moeilijke game meedoen. Hij hoopt daarmee een geldprijs te winnen zodat zijn ouders minder geldzorgen hebben. Daarvoor heeft hij wel eerst de creditcard van zijn vader nodig. Is dat wel veilig? AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Games
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Onmogelijk spel
Auteur
Marcel van Driel
Illustrator
Marloes De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
93 p. : ill.
ISBN
9789048737758 (hardback)

Besprekingen

Charlie (10 jaar) is een fanatieke gamer. Van zijn klasgenoot Froukje hoort hij over een zeer moeilijk spel en natuurlijk wil hij dat gaan spelen. De maker van dit spel looft een geldprijs in Robux, het betaalmiddel van het gameplatform Roblox, uit voor degene die als eerste dit spel kan uitspelen. Omdat Charlies ouders in geldnood zitten en daardoor misschien moeten verhuizen, is Charlie vastbesloten om te gaan winnen. Maar daar heeft hij wel de hulp van zijn klasgenoten voor nodig en ook de creditcard van zijn vader. Dat laatste komt hem letterlijk en figuurlijk duur te staan. Vlot lezend eigentijds verhaal over gamen en het gevaar van hacken, oplichting en fraude. Bevat begrippenlijst en kleine kleurentekeningen die goed bij het verhaal passen. Spannende omslagtekening. Deel uit een nieuwe serie, 'Lees je digiwijs'*, over digitale geletterdheid. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia