Boek
Nederlands

Superhelden.nl

Marcel van Driel (auteur)
+1
Superhelden.nl
×
Superhelden.nl Superhelden.nl
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Iris Goudhoorn is dertien. Sinds de zelfmoord van haar vader is het enige wat haar nog bezighoudt het computergame Superhelden.nl. Ze is er erg goed in. Niemand heeft weet van de duistere plannen van Mr. Oz, de man achter het spel.
Onderwerp
Games, Spioneren
Extra onderwerp
Computerspelen, Muziek ; Mexico
Titel
Superhelden.nl
Auteur
Marcel van Driel
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Utrecht: Fontein, 2014
255 p. : ill.
ISBN
9789026129360 (hardback)

Besprekingen

Na de zelfmoord van haar vader trekt Iris zich terug in een wereld van computergames. Dankzij haar fotografische geheugen blinkt ze uit in het spel Superhelden. Ze lost virtuele puzzels in geen tijd op en speelt het spel moeiteloos uit. Dat blijft niet onopgemerkt bij de makers van Superhelden. Iris' talent maakt zoveel indruk op hen dat ze haar ontvoeren naar het eiland Pala. Daar krijgt ze samen met andere getalenteerde kinderen een levensgevaarlijke opleiding tot Superheld. Zo wordt ze ongewild een schakel in het plan van de mysterieuze Mr. Oz om de wereld te veranderen.
Superhelden.nl is een onvervalst avonturenverhaal. Mysterie en spanning zijn alomtegenwoordig. Marcel Van Driel springt heel zuinig om met informatie, waardoor de lezer vaak op het puntje van zijn stoel zit: hongerig naar hints die geheimen blootleggen of mysteries ontrafelen. Superhelden verrast bovendien meer dan eens met een sterke cliffhanger aan het einde van een hoofdstuk.
Lees verder
Iris (13) is een hartstochtelijk gamer. Ze speelt het internetspel 'Superhelden' erg vaak. De beste spelers van dit spel mogen naar geheime levels op het virtuele eiland Pala in de Grote Oceaan. Dit eiland blijkt echt te bestaan! Wanneer Iris wordt ontvoerd komt ze daar terecht. Ze wordt opgeleid tot spion die de wereld moet redden van de ondergang. De leider Mr. Oz heeft zeer ambitieuze en geheimzinnige plannen met haar. Tot haar grote verrassing ontmoet ze daar haar eerder verdwenen broer, die ze heel lang niet heeft gezien. Verrassend spionageboek dat opgebouwd is in drie blokken. Elk blok bevat een aantal hoofdstukken. De auteur werkt op een goede manier naar de ontknoping toe, die zeer verrassend is. Bijzonder is ook de 3D-game die gedownload kan worden op de bijbehorende website www.superhelden.nl en een herkenbaar beeld geeft van hetgeen in het boek staat beschreven. Het verhaal kan dus online nagespeeld worden. Op het aantrekkelijke foto-omslag staat Iris met haar twee ontvoer…Lees verder

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia