Boek
Nederlands

Shame on you

Margje Woodrow (auteur)
+1
Shame on you
×
Shame on you Shame on you
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een vriendengroep sluipt een vakantiehuisje binnen, maar hun ontspannen weekend verandert in een nachtmerrie als er iemand uit is op wraak en ontsnappen onmogelijk is… Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
Thrillers (jeugd)
Titel
Shame on you
Auteur
Margje Woodrow
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
207 p. : ill.
ISBN
9789026160196 (hardback)

Besprekingen

‘Shame on you’ is een jeugdthriller over een vriendengroep die een vakantiehuisje binnensluipt. Al snel verandert hun ontspannen weekend in een nachtmerrie. Iemand heeft het op de groep gemunt, en vindt dat ze zich moeten schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben zelf geen idee maar het is wel duidelijk dat sommigen zullen boeten en dat ontsnappen onmogelijk is. Met portretten van de personages en afbeeldingen van whatsappgesprekken. 'Shame on you’ is in een vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Margje Woodrow (1975) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere boeken. ‘Shame on you’ won de Prijs van de Jonge Jury 2021. Het boek bevat QR-codes die linken naar kijk- en luister-fragmenten. Voor stoere tieners vanaf ca. 13 jaar.

Over Margje Woodrow

Margje Woodrow (Uden, 15 april 1975) is een Nederlandse schrijfster van jeugdthrillers voor jongeren. Tot 2015 was Woodrow onderwijzeres op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met Examendeal.

Haar boek Snitch werd in 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren.

Met Fake trip won zij in 2021 de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie

  • 2022: Shame on you
  • 2021: SMASH
  • 2020: Fake trip
  • 2019: Buitenspel
  • 2018: Snitch
  • 2017: Verwoest
  • 2015: Kater
  • 2014: Geraakt
  • 2013: Examendeal

Gewonnen prijzen

  • Prijs van de Jonge Jury 2021 - Fake trip