Boek
Nederlands

Freddy & Flo zijn voor niks of niemand bang

Maria Kling (auteur), Astrid Henn (illustrator), Elbert Besaris (vertaler)
+1
Freddy & Flo zijn voor niks of niemand bang
×
Freddy & Flo zijn voor niks of niemand bang Freddy & Flo zijn voor niks of niemand bang
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Freddy merkt dat de nieuwe buren bestaan uit een heks, een weerwolf en een vampier. Hij moet papa en Flo daarvan zien te overtuigen voordat de vampier aanvalt. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
9 J, Griezelverhalen (jeugd)
Titel
Freddy & Flo zijn voor niks of niemand bang
Auteur
Maria Kling
Illustrator
Astrid Henn
Vertaler
Elbert Besaris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Freddy und Flo gruseln sich vor gar nix!
Parallelle titel
Freddy en Flo zijn voor niks of niemand bang
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
245 p. : ill.
ISBN
9789021463056 (hardback)

Besprekingen

Een origineel griezelverhaal over Freddy en Flo, die verhuizen naar een appartement naast een begraafplaats. Hun ouders zijn gescheiden en vader heeft een nieuwe vriendin Ulrike. Freddy merkt al snel dat de buren bestaan uit een heks, een weerwolf en een vampier. Papa, Ulrike en Flo geloven hem niet. Hij moet ze proberen te overtuigen voordat de vampier aanvalt. In vriendelijke, lichtvoetige stijl geschreven. Met griezelige, grappige zwart-wit tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Freddy en Flo zijn voor niks of niemand bang

De ouders van Freddy en Flo zijn gescheiden en nu ze allebei een nieuwe relatie hebben, verhuizen de kinderen met hun vader en zijn nieuwe vriendin Ulrike naar een appartement. Daar merkt Freddy dat er in het gebouw vreemde buren wonen. Nieuwsgierig trekt hij op onderzoek uit en al snel ontmoet hij een stel mysterieuze wezens. Die zijn helemaal niet opgezet met de komst van de mensenfamilie en laten dat elk op hun manier merken. Aanvankelijk gelooft Flo de verhalen van haar jongere broertje niet. Maar wanneer ook zij met de toverkunsten van het heksje, de blik van de vampier en het gezang van de weerwolf kennismaakt, twijfelt ze er niet aan om haar broertje bij te staan.In dit spannende verhaal lopen magie en werkelijkheid moeiteloos in elkaar over. Maria Kling zet haar personages in een eigentijds decor en geeft de twee menselijke hoofdrolspelers een herkenbaar karakter. Freddy, een eigengereid, ondernemend jongetje durft wat menige jonge lezers wellicht ook zou…Lees verder