Boek
Nederlands

Een olifant in de bus

Marjet Huiberts (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
Een olifant in de bus
×
Een olifant in de bus Een olifant in de bus
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een vriendelijke, beleefde olifant wil graag mee met de bus, maar de chauffeur wil hem niet meenemen. Jip vindt het niet eerlijk: er zit toch ook een hond in de bus? Prentenboek met kleurrijke collages en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Discriminatie
Extra onderwerp
olifanten, prentenboeken
Titel
Een olifant in de bus
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789025771393 (hardback)

Besprekingen

Een olifant wil graag met de bus, maar de chauffeur wil hem niet meenemen. Passagier Jip vindt het niet eerlijk: er zit toch ook een hond in de bus? Slapstickachtig verhaal waarin de olifant probeert in de bus te komen. Marjet Huiberts, o.a. bekend van de verhalen over Aadje Piraatje, heeft van de olifant een rustig en beleefd personage gemaakt. Dat zorgt voor een lekker contrast met buschauffeur Jan, die snauwt, met overslaande stem praat en rood aanloopt. De tekst op rijm leest (bijna overal) prettig voor. Het eind van het verhaal hinkt helaas op twee gedachten. De slapstick wordt grappig afgerond wanneer de olifant sneller gaat dan auto’s (waarom wilde hij eigenlijk met de bus mee?). Maar daarna is er ook nog een kleine les: met een schooljuf die duidelijk ruimdenkender is dan de buschauffeur. Barbara de Wolf weet wel raad met het robuuste grijze dier in haar vrolijke collages met knalrode bus. De olifant bij de halte is net een massief rotsblok, maar zijn streepjeskleedje, de teke…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia

Suggesties