Boek
Nederlands

Draf in de klas

Marte Jongbloed (auteur), Esther van den Berg (illustrator)
+1
Draf in de klas
×
Draf in de klas Draf in de klas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Draf in de klas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Esther van den Berg 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
26 p. : ill.
ISBN
9789048738465 (hardback)

Besprekingen

Juf Pom heeft een paard, genaamd Draf. Het dier heeft geen wei en geen stal meer en haar huis is te klein. Daarom neemt de juf het dier mee naar school. Het schoolhoofd, juf Jans, is hier niet blij mee, zeker niet nadat het paard zijn behoefte in het klaslokaal heeft achtergelaten. Juf Pom wordt op non-actief gesteld en het paard moet uit de school. De vervangster valt niet bepaald in de smaak en daarom komen Lin en Bas in opstand, gesteund door de ouders van Bas. Ze willen de juf terug en een goede plek voor Draf. Eerste leesboekje op leesniveau AVI-M3. De tekst bestaat uit eenlettergrepige woorden. Er wordt interpunctie gebruikt, geen hoofdletters. Ondanks deze schrijfbeperking is er een aansprekend verhaal geschreven. De kleurrijke illustraties zijn talrijk en grappig en vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het onderwerp en het aantrekkelijke omslag (met glanzende elementen) is uitnodigend. Deel uit de serie ‘Leren lezen’*, herkenbaar aan het handzame formaat en de vroli…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlands jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het vwo ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Vervolgens werkte ze als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties.

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin woonde ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen. Daar gaf ze les op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met haar boek De (niet zo) Rampzalige Avonturen van Herre won Jongbloed in 2017 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. In 2018 kreeg ze de Pluim voor De …Lees verder op Wikipedia