Strip
Nederlands

Renaissance

Marvano (auteur)
De kick van het gevaar. Dat is de drive van racepiloten Rudi Caracciola en Bernd Rosemeyer, de helden in dit nieuwe drieluik van Marvano. In het Duitsland van de jaren 1930 is de veiligheidsgordel nog een absurd idee, zijn de enorme benzinetanks licht ontvlambaar en dreigt achter elke bocht een levensgevaarlijke kop-staartbotsing. Maar het grootste gevaar komt uit een heel andere hoek. In 1933 wil
Titel
Renaissance
Auteur
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Renaissance
Editie
1
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2010
52 p. : ill.
ISBN
9789085581703 (hardback)

Besprekingen

Een realistisch stripverhaal van Marvano (pseudoniem van Marc van Oppen) met tekeningen in kleur en teksten in balloons. Duitsland 1925: Adolf Hitler is gefascineerd door racewagens en maakt kennis met de coureurs. In 1933, na de machtsovername door de nazi's, stimuleert Hitler de oprichting van een auto-renstal met Mercedes- en Auto Union-racewagens. Een verhaal dat voor een deel gebaseerd is op historische gebeurtenissen, goed getekend. Dit is het eerste deel van een stripserie van drie delen.

Over Marvano

Marvano, pseudoniem van Mark Van Oppen (Zolder, 29 april 1953), is een Belgisch striptekenaar. Samen met de schrijver Joe Haldeman verantwoordelijk voor de inmiddels tot een der klassiekers gerekende sciencefictionstripreeks De eeuwige oorlog.

Carrière

Van Oppen is zoon van een mijnwerker en studeerde af als interieurarchitect. Hij oefende dit beroep ook gedurende tien jaar uit. Hij begon met het maken van illustraties voor sciencefictiontijdschriften. In Nederland verschenen in het sciencefictionmagazine Orbit. Ook illustreerde hij sf-romans voor onder andere uitgeverij Meulenhoff in Nederland.

Van 1982-1986 was hij hoofdredacteur van Kuifje (de Nederlandstalige versie van Tintin) en werd daarna stripuitgever bij de Vlaamse uitgeverij Den Gulden Engel. Zijn debuutalbum was De vlucht van het paard. Zijn drieluik De eeuwige oorlog (naar het boek van de Amerikaanse sf-…Lees verder op Wikipedia