Een televisieproducer staat op het punt te trouwen met de presentator van haar tv-programma, maar hun geluk wordt ruw verstoord als zijn zevenjarige neefje spoorloos verdwijnt tijdens een zonnige dag op het strand.
Titel
Hartendief
Auteur
Mary Higgins Clark Alafair Burke
Vertaler
Renée De Graaf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Piece of my heart
Uitgever
Haarlem: Xander, 2022
335 p.
ISBN
9789401616874 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over een prachtige stranddag die verandert in een nachtmerrie. Televisieproducer Laurie staat op het punt om te trouwen met Alex, de presentator van haar programma ‘Verdacht’. Haar roze wolk verandert echter al snel in een storm: tijdens een zonnige zomerdag op het strand verdwijnt Alex' zevenjarige neefje Johnny. Een grote zoekactie volgt, maar tevergeefs. Als de zon ondergaat spoelt er een surfplank aan, maar Johnny zelf is nergens te bekennen… Een race tegen de klok begint, waarbij een sinistere stalker een onverwachte rol speelt. 'Hartendief' is toegankelijk en ongecompliceerd geschreven en zal een breed publiek van thrillerlezers aanspreken. Mary Higgins Clark (1927-2020) was een Amerikaanse schrijfster bekend om haar thrillers vol spanning en met een vleugje romantiek. Ze heeft ruim veertig bestsellers op haar naam staan. De 'Verdacht'-reeks schreef ze samen met Alafair Burke, professor in de rechten en auteur van meer dan achttien boeken.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia