Strip
Nederlands

Ago

Mathieu Reynès (auteur)
Harmony is vastberaden: ze moet en zal haar vrienden Payne en Eden bevrijden uit het trainingskamp waaruit zij zich wist te redden. Niemand zal haar tegenhouden. Ook niet haar bewaarengel William Torres, Nita genoemd door de oude medicijnvrouw. Intussen neemt de geheime militaire organisatie de wapens op om hinderlijke elementen uit te schakelen. Ze hebben het ook op William gemunt. Maar dan valle
Titel
Ago
Auteur
Mathieu Reynès
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ago
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2017
49 p. : ill.
ISBN
9789031435487 (paperback)

Besprekingen

Harmony is door haar gaves interessant voor veel mensen en wordt achterna gezeten door een groepering die haar krachten wil bezitten. Ze ontsnapte uit het trainingskamp, maar heeft enkelen achtergelaten die ze nu graag terug wil halen. Wanneer ze samen met William 'Nita' wil ontsnappen, worden ze tegengehouden door Daniel. Harmony gebruikt haar krachten tegen hen, maar laat zich gevangen nemen zodat ze haar vrienden Eden en Payne kan bevrijden. Ondertussen wordt een eeuwenoude mutant bezit van Richards; dankzij hem wordt Daniel uitgeschakeld en wordt hij ook gebruikt tegen Harmony en haar vrienden. De striptekeningen zijn gedetailleerd getekend en bevatten een grimmige inkleuring met een donker palet. De sf-strip is op een duistere en spannende manier geschreven; gericht op een publiek vanaf ca. 14 jaar, maar het kan ook gelezen worden door volwassenen. Dit deel is het vervolg op 'Indigo' (206)* en vormt het einde van de eerste cyclus; een vervolg is in aantocht.

Over Mathieu Reynès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Mathieu Reynès (Léon, 11 februari 1977) is een Frans stripauteur. Hij tekent in een semi-realistische stijl met invloeden van manga en comic.

Carrière

Hij volgde eerst een wetenschappelijke opleiding vooraleer hij in Angoulême een opleiding tekenfilm volgde. Daarna gaf hij gedurende drie jaar les aan het CNBDI (Centre national de la bande dessinée et de l'image) in Angoulême. Tegelijk begon hij strips te maken, samen met zijn vriend Brrémaud als scenarist: Sexy Gun (een western) en Lola Bogota (een gangsterstrip). Daarna werd hij gecontacteerd door scenarist Denis Lapière mee te werken aan de collectieve stripreeks Alter Ego te tekenen. Reynès tekende niet alleen een album, maar trad ook op als artistiek directeur. Hij ontwierp personages en werkte mee aan storyboards en covertekeningen.

Daarna begon hij zelf scenario's te schrijven. Hij schreef het scenario voor Lees verder op Wikipedia