Strip
Nederlands

Memento

Mathieu Reynès (auteur)
In de reeks:
Harmony; 1
Genre:
Wanneer de jonge Harmony met geheugenverlies wakker wordt op een onbekende plek, heeft ze maar weinig dat haar kan helpen om haar situatie te begrijpen: ze kent de naam van haar gastheer, hoort vreemde stemmen in haar hoofd én ze blijkt een nieuwgevonden aanleg voor telekinese te hebben. Ze zal snel haar geheugen moeten terug krijgen (Wat is haar relatie met haar gastheer? Wie zijn die andere kind
Titel
Memento
Auteur
Mathieu Reynès
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Memento
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Dupuis, 2016
56 p. : ill.
ISBN
9789031434275 (paperback)

Besprekingen

De gewonde en zwakke Harmony wordt wakker in een onbekende en kille omgeving; ze is doodsbang en vraagt zich af wat ze hier doet. Harmony herinnert zich niets meer van een ongeval, maar wanneer ze met veel moeite wakker wordt, probeert ze na te denken. De man die haar lijkt vast te houden in de kelder van zijn huis beveelt Harmony aan te sterken na haar ongelukkige val; hij brengt haar voedsel en geeft haar een notitieblok om te schrijven. Als Harmony verplaatst wordt naar de zolder, lijkt zij weer op kracht te komen en ontdekt zij waarom ze niet mag vertrekken; ze bezit bovennatuurlijke krachten. Het mysterieuze scenario van dit stripboek is op een vlotte manier geschreven. Het bevat semi-karikaturale tekeningen die zijn ingekleurd met een kleurenpalet van overheersend bruintinten. Het stripboek is bedoeld voor een breed publiek vanaf ca. 15 jaar oud dat geïnteresseerd is in mysterie. Eerste deel in een nieuwe stripreeks; het verhaal gaat verder in een volgend deel.

Over Mathieu Reynès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Mathieu Reynès (Léon, 11 februari 1977) is een Frans stripauteur. Hij tekent in een semi-realistische stijl met invloeden van manga en comic.

Carrière

Hij volgde eerst een wetenschappelijke opleiding vooraleer hij in Angoulême een opleiding tekenfilm volgde. Daarna gaf hij gedurende drie jaar les aan het CNBDI (Centre national de la bande dessinée et de l'image) in Angoulême. Tegelijk begon hij strips te maken, samen met zijn vriend Brrémaud als scenarist: Sexy Gun (een western) en Lola Bogota (een gangsterstrip). Daarna werd hij gecontacteerd door scenarist Denis Lapière mee te werken aan de collectieve stripreeks Alter Ego te tekenen. Reynès tekende niet alleen een album, maar trad ook op als artistiek directeur. Hij ontwierp personages en werkte mee aan storyboards en covertekeningen.

Daarna begon hij zelf scenario's te schrijven. Hij schreef het scenario voor Lees verder op Wikipedia