Boek Nederlands

Rosie en Moussa

Michael De Cock (auteur), Judith Vanistendael (illustrator)

Rosie en Moussa

Michael De Cock (auteur), Judith Vanistendael (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Rosie verhuist met haar moeder naar een groot flatgebouw. Daar leert ze de jongen Moussa kennen. Samen raken ze opgesloten op het dak van de flat. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Rosie en Moussa
Auteur
Michael De Cock
Illustrator
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2010
86 p. : ill.
Aantekening
De volledige reeks is verfilmd als Rosie & Moussa / Dorothée Van Den Berghe (2018)
ISBN
9789045111483 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Daisy: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Jeugdbib

zondag: 10:00 - 12:30
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:00 - 19:30
woensdag: 12:00 - 17:00
donderdag: 13:00 - 19:30
vrijdag: 13:00 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00

Adres

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
2 items uitgeleend tot 28/03/2019
Uitgave
Querido, 2010
Plaats in de bib
Makkelijk Lezen Plein : Vrienden
-
Beschikbaarheid
2 items uitgeleend tot 14/05/2019
Uitgave
Querido, 2010
Plaats in de bib
Verhalen jeugd
ROOD-COCK
Beschikbaarheid
3 items uitgeleend tot 14/05/2019
Uitgave
Querido, 2010
Plaats in de bib
WISSELCOLLECTIE : Jeugd verhalen
ROOD-COCK
Beschikbaarheid
32 items uitgeleend tot 19/04/2019
Uitgave
Querido, 2010
Plaats in de bib
Magazijn leeslessen (voor leerkrachten via balie jeugdbib)
ROOD-COCK
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Querido, 2010
Plaats in de bib
Magazijn leeslessen (voor leerkrachten via balie jeugdbib)
ROOD-COCK

Besprekingen

Rosie verhuist met haar moeder naar een grote flat aan de andere kant van de stad. Daar woont ook Moussa, met wie ze vriendschap sluit en die haar overhaalt om stiekem met hem naar het dak van de flat te gaan, om van het uitzicht te genieten. Daar raken ze opgesloten. Waarom Rosa’s vader niet meeverhuist, wordt niet vermeld; wel wordt helder dat zowel moeder als Rosie hem missen. Karakteristieke types als de – niet al te nadrukkelijk allochtone – Moussa, de narrige conciërge, meneer Tak, en de lieve, oude mevrouw Hemelrijk. Eerste verhaal over Rosie en Moussa, dat eerder verscheen als vervolgverhaal op de kinderpagina van de stadskrant ‘Brussel deze week’. De subtiele humor in de dialogen wordt bevestigd in de vele zwart-witte pentekeningen, soms twee pagina’s breed, die een beetje doen denken aan Quentin Blake. De, soms stripachtige, illustraties versterken ook de sfeer van de grote stad en de intimiteit in de relatie tussen Rosie en haar moeder. Een origineel, hedendaags verhaal, wa…Lees verder

Rosie en Moussa

Dit bijzondere boek laat ons het verhaal lezen over Rosie en Moussa. Moussa woont al een tijdje met zijn vader en broers in het grote flatgebouw. Rosie en haar mama zijn er net komen wonen. Moussa’s mama en Rosies papa komen niet in beeld. Waar die mama en papa zijn komen we niet te weten.
De twee kinderen zijn opgegroeid in een andere cultuur, maar ook hier besteedt de schrijver weinig aandacht aan. Laat dit nu één van de beste kenmerken van het boek zijn. Rosie en Moussa leven in onze tijd, in onze maatschappij en worden geconfronteerd met zorgen die voor ons heel herkenbaar zijn. Maar de problemen staan niet centraal; de klemtoon in dit verhaal ligt op de vriendschap die ontstaat tussen Rosie en Moussa en de avonturen die ze samen beleven.
De  andere personages zijn eerder typetjes zoals meneer Tak, de knorrige conciërge en mevrouw Hemelrijk, de aardige oude vrouw. Ook het verhaal op zich is vrij voorspelbaar. Maar de rake kinderlijke observaties en de gevoelige manier …Lees verder

Over Michael De Cock

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristof Verbist in Thuis.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie aspe

Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties