Boek
Engels

Light

Michael Grant (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het leven in de koepel wordt steeds zwaarder. Sam, Astrid en de anderen zien dat de muur van de koepel transparant wordt. Zou dat betekenen dat hij gaat verdwijnen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Light
Auteur
Michael Grant 1954-
Taal
Engels
Uitgever
London: Egmont, 2014
452 p.
ISBN
978-1-4052-5760-2 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Al een jaar zijn de 332 kinderen uit Perdido Beach, Californië ingesloten in een luchtbel, de Fallout Alley Youth Zone, waarin niemand ouder dan vijftien kan leven. De tieners hebben pijnlijk gemerkt dat ze volwassenen nodig hebben, maar kunnen hen niet bereiken. Nu zien Sam (15), die om zijn rust is gekozen als leider, zijn vriendin Astrid en de anderen, dat de muur die de FAYZ van de wereld scheidt, transparant wordt. Intussen gaat de strijd tegen het kwaad door: tegen de Gaiaphage, tegen Gaia, de door het kwaad opgeëiste baby van Caine (Sams tweelingbroer) en tegen Caine en Drake. Dit zesde en slotdeel van de populaire tienerserie ‘Gone’ van de Amerikaanse jongerenauteur (1954) volgt op ‘Fear’*. Het is een spannende thriller met een hoog tempo en een uitstekende plot en is beslist een waardige afsluiting van de serie. Voor tieners vanaf ca. 15 jaar die tegen een stootje kunnen en vlot Engels lezen. Vrij kleine druk.

Over Michael Grant

Michael Grant (Los Angeles, 26 juli 1954) is een Amerikaans schrijver. Hij is medebedenker en coauteur van de boekenreeksen Animorphs en Everworld, maar in Nederland en België is hij bekend door zijn serie Gone.

Michael Grant groeide op in een militair gezin en bezocht 10 scholen in 5 staten, alsmede 3 scholen in Frankrijk. Als volwassene werd hij schrijver, voor een deel omdat "het een van de weinige banen was die hem niet zou binden aan een specifieke locatie". De achterflap van een van zijn boeken vermeldt: "Hij woont in Californië met zijn vrouw, Katherine Applegate, en hun twee kinderen, en veel te veel huisdieren." Begin 2009 verscheen het vervolg op Gone, getiteld Honger. In 2010 kwam het derde deel in de serie uit onder de titel Leugens. Ook het vierde boek, Plaag, is al verschenen. Het vijfde deel in de reeks, Angst, verscheen in België en Nederland in september 2012. Het zesde boek, Licht, versch…Lees verder op Wikipedia