Boek
Engels

Plague

Michael Grant (auteur)
In de reeks:
Gone; 4
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een groep Amerikaanse kinderen zit al acht maanden gevangen in een mysterieuze koepel. Hun 15-jarige leider krijgt het nog moeilijker als er een dodelijke epidemie uitbreekt.
Titel
Plague
Auteur
Michael Grant 1954-
Taal
Engels
Uitgever
London: Electric Monkey, 2012
525 p.
ISBN
9781405256582 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Al acht maanden zijn de ca. 330 kinderen uit Perdido Beach, Californië, ingesloten in een luchtbel, de Fallout Alley Youth Zone, waarin niemand ouder dan 15 jaar kan leven. Ze weten inmiddels dat ze volwassenen nodig hebben, maar zitten vast in de FAYZ. De rustige Sam Temple (15) is gekozen als leider, maar lijkt zijn vriendin Astrid kwijt te raken door alle problemen die hij moet oplossen: geen elektriciteit, te weinig water, voedsel dat wordt bedreigd door wormen met tanden, muterende kinderen, zijn gemene tweelingbroer Caine. Dan breekt ook nog een besmettelijke, dodelijke ziekte uit en worden ze belaagd door roofinsecten. De twijfel slaat toe: zal het de kinderen ooit nog lukken uit de FAYZ te komen? Vierde deel in de serie 'Gone'*. Het is een spannende thriller met opnieuw een goed uitgedacht plot en uitstekende dialogen, waarin veel, maar ook veel akeligs gebeurt. Voor tieners die tegen een stootje kunnen. Omslagfoto in kleur met foto van een jongen en meisje. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Michael Grant

Michael Grant (Los Angeles, 26 juli 1954) is een Amerikaans schrijver. Hij is medebedenker en coauteur van de boekenreeksen Animorphs en Everworld, maar in Nederland en België is hij bekend door zijn serie Gone.

Michael Grant groeide op in een militair gezin en bezocht 10 scholen in 5 staten, alsmede 3 scholen in Frankrijk. Als volwassene werd hij schrijver, voor een deel omdat "het een van de weinige banen was die hem niet zou binden aan een specifieke locatie". De achterflap van een van zijn boeken vermeldt: "Hij woont in Californië met zijn vrouw, Katherine Applegate, en hun twee kinderen, en veel te veel huisdieren." Begin 2009 verscheen het vervolg op Gone, getiteld Honger. In 2010 kwam het derde deel in de serie uit onder de titel Leugens. Ook het vierde boek, Plaag, is al verschenen. Het vijfde deel in de reeks, Angst, verscheen in België en Nederland in september 2012. Het zesde boek, Licht, versch…Lees verder op Wikipedia