Boek
Nederlands

Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen

Michael Mosley (auteur)
+1
Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen
×
Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen

Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen

Michael Mosley (auteur)
Inclusief een 2-fasen dieetplan om je darmen te herstellen en te resetten.

Je darmen zijn verbazingwekkend slim en bevatten miljoenen neuronen. Ze zijn ook de thuisbasis van 1 à 2 kilo microbioom, een leger van microben die je stemming, je gewicht en je immuunsysteem beïnvloeden.

Dr. Michael Mosley neemt ons mee op een onthullende reis door de darmen. Hij laat zien hoe junkfo
Titel
Het slimmedarmendieet : hoe je je lichaam van binnenuit radicaal kunt veranderen
Andere titel
Het slimme darmendieet
Auteur
Michael Mosley 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The clever guts diet : how to revolutionise your body from the inside out
Uitgever
Amsterdam: Nieuwezijds, © 2018
302 p., [8] p. foto's
ISBN
9789057124952 (paperback)

Besprekingen

Nederlandse vertaling van dit in 2017 in Engeland verschenen boek van de bekende dokter, medisch journalist en BBC-programmamaker Mosley. Hij behandelt in dit boek het zeer in de belangstelling staande onderwerp van het microbioom: de darmflora. Al vele boeken zijn verschenen over dit onderwerp en er lijkt toenemend wetenschappelijk bewijs te zijn dat het microbioom het gewicht, het ontstaan van diabetes type 2 en meer in het algemeen een goede gezondheid kan beïnvloeden. Aan de hand van eigen ervaringen en casusbeschrijvingen legt Mosley uit hoe voeding de darmflora beïnvloedt, zowel in positieve als in negatieve zin. Ook periodiek vasten blijkt gunstig, eerder door Mosley beschreven in 'Het vastendieet' (2013)*. Dit boek is informatief, bevat tips om de darmen te 'resetten', menusuggesties en recepten en een samenvatting aan het einde van ieder hoofdstuk. Afgezien van enkele kleine foto’s bij de recepten is het boek niet geïllustreerd en is aan de vormgeving weinig aandacht besteed…Lees verder

Over Michael Mosley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Michael Mosley (Iowa City, 16 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Mosley heeft het acteren geleerd aan de American Academy of Dramatic Arts in New York waar hij studeerde van 1998 tot en met 2001.

Mosley is vanaf 2010 getrouwd met Anna Camp.

Filmografie

Films

  • 2019 Sister Aimee - als Kenny
  • 2018 Peppermint - als Henderson
  • 2017 A Crooked Somebody - als Bill Banning
  • 2016 LBJ - als Kenny O'Donnell
  • 2016 Dream Team - als Rick Johnson
  • 2015 Other People's Children - als Josh
  • 2015 Hot Pursuit - als rechercheur Dixon
  • 2013 Autumn Wanderer – als Rick
  • 2012 You're Nobody 'til Somebody Kills You – als rechercheur Francelli
  • 2011 Restive – als Braker
  • 2009 The Proposal –…Lees verder op Wikipedia