Boek
Nederlands

Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten

Michael Mosley (auteur), Mimi Spencer (auteur)
+1
Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten
×
Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten

Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten

Mosley en Spencer introduceren een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft. Het is echt zo simpel als het klinkt: vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon en twee dagen moet je 'vasten': 500 calorieën per dag voor vrouwen, 600 voor mannen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorg
Titel
Het vastendieet : val af, blijf gezond en leef langer met het eenvoudige geheim van periodiek vasten
Auteur
Michael Mosley 1957- Mimi Spencer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fastdiet
Editie
13
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2015
196 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9789035140066 (paperback)

Besprekingen

Twee Britse journalisten, de een presentator van populairwetenschappelijke BBC programma’s over biologie, gezondheid en voedsel (o.a. 'The truth about food' en 'The truth about exercise') en de ander een bekend voedingsjournalist schreven een boek over vasten als dieetmethode. Voor het BBC programma Horizon ('Eat, Fast and live longer') onderwierpen de beide auteurs zich aan een regime van vasten, afgewisseld met dagen van normaal eten. De theorie is dat vasten je lichaam aanzet tot herstel van beschadigde cellen en regelmatig vasten daarom leidt tot een langer en gezonder leven, naast gewichtsverlies en verlaging van risicofactoren (voor o.a. diabetes type II). In het boek wordt eerst de theorie uiteengezet en vervolgens worden praktische richtlijnen gegeven. Het vastendieet houdt in dat je twee dagen per week slechts 500-600 calorieën tot je neemt. Er staan recepten in en duidelijke richtlijnen. Verder een calorieëntabel, ervaringsverhalen (juichend) en literatuurverwijzingen. Een r…Lees verder

Over Michael Mosley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Michael Mosley (Iowa City, 16 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Mosley heeft het acteren geleerd aan de American Academy of Dramatic Arts in New York waar hij studeerde van 1998 tot en met 2001.

Mosley is vanaf 2010 getrouwd met Anna Camp.

Filmografie

Films

  • 2019 Sister Aimee - als Kenny
  • 2018 Peppermint - als Henderson
  • 2017 A Crooked Somebody - als Bill Banning
  • 2016 LBJ - als Kenny O'Donnell
  • 2016 Dream Team - als Rick Johnson
  • 2015 Other People's Children - als Josh
  • 2015 Hot Pursuit - als rechercheur Dixon
  • 2013 Autumn Wanderer – als Rick
  • 2012 You're Nobody 'til Somebody Kills You – als rechercheur Francelli
  • 2011 Restive – als Braker
  • 2009 The Proposal –…Lees verder op Wikipedia