Dvd
Engels

A mighty heart

Michael Winterbottom (regisseur), Mariane Pearl (naar het werk van), Molly Nyman (componist)

A mighty heart

Michael Winterbottom (regisseur), Mariane Pearl (naar het werk van), Molly Nyman (componist)
Adembenemende vertelling over de laatste dagen van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in 2002 in Pakistan door moslim-fundamentalisten werd onthoofd.
Titel
A mighty heart
Regisseur
Michael Winterbottom
Naar het werk van
Mariane Pearl
Componist
Molly Nyman Harry Escott
Acteur
Angelina Jolie Dan Futterman
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
8714865500675
mooov

Besprekingen

Drama uit 2007 van de Engelse regisseur Michael Winterbottom (The road to Guantanamo, In this world) met in de hoofdrol Angelina Jolie (Lara Croft, Taking lives). Het verhaal speelt begin 2002 in Karachi, Pakistan, en is gebaseerd op het boek van Mariane Pearl over de ontvoering van haar man, de Amerikaanse Wall Street Journal journalist Daniel Pearl. Pearl werd ontvoerd door Pakistaanse moslimextremisten die hem ervan beschuldigden voor de Israëlische geheime inlichtingendienst de Mossad te werken, en in ruil voor zijn leven de vrijlating van alle Taliban- en Al Qaeda-gevangenen eisten. Uiteindelijk vermoordden zij hem en stuurden een videoband van de gruwelijke executie (onthoofding) naar de Pakistaanse autoriteiten. Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het gezichtspunt van Mariane, destijds ruim vijf maanden zwanger van haar eerste kind. Ab Zagt (Algemeen Dagblad (20-9-'07): '(...) op den duur iets te eentonig. Los daarvan staat de uitstekende vertolking van Jolie (...).' R…Lees verder

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderl…Lees verder op Wikipedia