Wat & Hoe Stedentrip New York bevat de Top 10 hoogtepunten van New York, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip New York is handzaam, compleet en betrouwbaar.

New York is een stad met veel gezichten en culturen van over de hele wereld. O
Titel
New York
Auteur
Mick Sinclair
Bewerker
Andree Scott Esther van Veen Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral New York
Editie
Negende herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2023
190 p. : ill.
ISBN
9789043925921 (paperback)

Besprekingen

New York is een zakgids met spiraalband die je laat kennismaken met de gelijknamige wereldstad. Na een korte inleiding krijgen we een reiswijzer, info over het vervoer naar en in New York en een aantal praktische tips. Het hoofdstuk 'De selectie' stelt een keuze voor van enkele hoogtepunten die je zeker moet gezien hebben. De hoofdmoot bestaat uit erg korte toeristische beschrijvingen van de bezienswaardigheden in Manhattan, inclusief tips voor slapen, eten, winkelen en uitgaan. Een handig systeem van kleurencodes aan de zijkant van de pagina laat een snelle oriëntatie toe. De reisgids eindigt met een vrij summier overzicht van de bezienswaardigheden in de overige 'boroughs' van New York. Achteraan volgen een thematisch register en een straatnamenregister. Op de voor- en achterflap vind je geplastificeerde kaarten: een aantal overzichtskaartjes, een metrokaart en een gedetailleerd plan van Manhattan (tot vlak boven Central Park).
New York is een klassieke en beknopte …Lees verder
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden aangegeven in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. De afdrukkwaliteit van de foto's kan beter, de informatie in de gids is te beknopt.