Boek
Nederlands

Naar bed, naar bed

M.J. Arlidge (auteur), Harmien Robroch (vertaler)
In Southampton worden inspecteur Helen Grace en haar team geconfronteerd met een dode in een SM-club.
Titel
Naar bed, naar bed
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little boy blue
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Andere uitgaven
363 p.
ISBN
9789022584118 (paperback)

Besprekingen

Inspecteur Helen Grace en haar team worden geconfronteerd met een lijk in een SM-club in Southampton. Een moeilijke zaak: de dode is haar ex-dominator, met wie ze een goede band had. Een volgende dode, thuis gevonden, was ook haar dominator en dan volgt de derde, een vrouw die Grace, na een sms, zelf aantreft. Ze is in de val gelokt, haar dna wordt gevonden en ze vertelt haar SM-verleden aan haar baas. Die maakt avances, maar ze slaat hem van zich af. Gewantrouwd door haar team, behalve door Charlie Brooks, denkt Grace zelf de dader te pakken. Dit is het vijfde deel* in een serie rond Helen Grace en haar team. Om het levensverhaal van Grace en de andere personages te volgen, is het beter eerst de vorige delen te lezen. Dit is de zwaarste case uit haar carrière, omdat het persoonlijk wordt en ze helemaal alleen staat. De gehaaide journaliste is er weer, alsmede de trouwe Charlie die het tegen een concurrente opneemt. Er is een onverbloemd beeld van de SM-scene, de korte hoofdstukken zo…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia