Boek
Nederlands

De levenden en de doden

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
Twee vrouwen worden kort na elkaar op dezelfde manier vermoord; als er een derde dode valt, besluit rechercheur Pia Kirchoff haar huwelijksreis te annuleren en haar chef Oliver von Bodenstein te helpen bij het onderzoek.
Titel
De levenden en de doden
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Lebenden und die Toten
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
471 p.
ISBN
9789021458472 (paperback) 9789021402369 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Kort na elkaar worden twee vrouwen op dezelfde manier vermoord. Als er een derde dode valt, besluit rechercheur Pia Kirchhoff haar huwelijksreis te annuleren en haar chef Oliver von Bodenstein te helpen bij het onderzoek. Nadat er meer doden zijn gevallen, ontdekt de politie dat het verband een transplantatie is. Deze thriller gaat over de onmenselijke manier waarop die transplantatie heeft plaatsgevonden, alle betrokkenen hadden alleen hun eigen doel voor ogen. De donateur is gebruikt als leverancier van organen. Het boek werpt een heel ander licht op de zorgvuldigheid waarmee transplantaties plaatsvinden. Het verhaal wijst steeds naar andere mogelijke daders en is daardoor erg verrassend. Behalve de zoektocht naar de dader, spelen de privéproblemen van de rechercheurs een grote rol. Soms leiden die erg af en zouden best wat minder aandacht mogen krijgen. Maar de personages zijn realistische personen en de beweegredenen van de dader begrijpelijk maar daarom niet minder acceptabel. Ee…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks