Boek
Nederlands

Een onbeminde vrouw

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
Als rechercheur Pia Kirchhoff na haar scheiding weer bij de recherche werkt, wordt ze voor het eerst met hoofdinspecteur Oliver von Bodenstein ingezet: er zijn twee doden aangetroffen, moord of zelfmoord?
Titel
Een onbeminde vrouw
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Eine unbeliebte Frau
Uitgever
Amsterdam: Q, 2016
314 p.
ISBN
9789021401720 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Na haar scheiding heeft rechercheur Pia Kirchhoff een boerderijtje bij Wiesbaden gekocht. Ze heeft twee paarden en werkt sinds een maand weer bij de recherche. Als ze op een ochtend in augustus 2005 bericht krijgt van de centrale, belt zij haar chef, hoofdinspecteur Oliver von Bodenstein, voor hun eerste zaak samen. Hoofdofficier van justitie Hardenbach is dood aangetroffen in een wijngaard, hij is met een schot hagel om het leven gekomen. Nadat ze zijn weduwe hebben ingelicht, worden ze gestuurd naar wat ook een zelfmoord lijkt: een jonge vrouw is van een uitkijktoren gesprongen. Pia denkt meteen al dat er meer aan de hand is en krijgt gelijk als blijkt dat de twee zaken met elkaar verbonden zijn en er chantage in het spel is. Dit is het eerste deel van de reeks misdaadromans over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein van de Duitse auteur (1967) wier boeken vaak in het Taunusgebied spelen. Het goed vertaalde verhaal leest als een trein door veel nieuwe, verrassende ontwikkelingen, g…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks