Boek
Nederlands
Als in een uitgebrande caravan een lijk wordt gevonden, vermoedt het rechercheursduo Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff dat het om brandstichting gaat, maar de oplossing moet van de dorpsbewoners komen die het onderzoek bemoeilijken door te zwijgen.
Titel
Het woud
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Im Wald
Uitgever
Amsterdam: Q, [2017]
551 p.
ISBN
9789021405360 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Het achtste boek met rechercheursduo Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein speelt ook deze keer in het middelgebergte Taunus. 's Nachts gaat een caravan in vlammen op. Ofschoon er een lijk gevonden wordt, lijkt het in eerste instantie om brandstichting te gaan. Al snel is echter duidelijk dat er moord in het spel is. Kort daarop wordt in het hospice een oude vrouw, een bekende van Oliver, vermoord. Het onderzoek van Pia en Oliver voert hen zeker veertig jaar terug in de tijd, toen een jeugdvriend van Oliver verdween, iets dat hij zichzelf verwijt. Het politieonderzoek vordert moeizaam vanwege de terughoudendheid van de lokale bevolking en de lezer wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. De soms uitvoerige beschrijvingen en herhalingen doen het, anders spannende boek, geen goed en zorgen voor onnodig oponthoud. Er worden veel personages opgevoerd wat voor verwarring kan zorgen. De opzet de thriller een dieper psychologisch karakter te geven is maar ten dele gelukt. De populaire …Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks