Boek
Nederlands

Tussen de haaien

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
Wanneer Alex Sontheim een hoge functie bij een Amerikaanse bank krijgt, en verliefd wordt op de zakenman Sergio Vitali, ontdekt ze dat hij een gewetenloze gangster is en moet ze vechten voor haar leven.
Titel
Tussen de haaien
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Unter Haien
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2018
479 p.
ISBN
9789021412184 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Voordat Nele Nauhaus (1967) faam verwierf met thrillers waarin de rechercheurs Kirchhoff en Von Bodenstein de hoofdrol spelen, bracht ze in eigen beheer ‘Tussen de haaien’ uit, dat geheel verschilt van haar andere werk. De knappe jonge Duitse Alex Sontheim is in de financiële wereld hoog opgeklommen bij een bank die overnames voorbereidt en begeleidt. In haar functie ontmoet ze de intrigerende zakenman Sergio Vitali en ze valt in eerste instantie als een blok voor hem, hoewel menigeen, onder wie de burgemeester van New York, Nick Kostidis, haar waarschuwt voor zijn duistere kanten. Langzamerhand ontdekt ze dat Vitali de meedogenloze spin is in het web dat dat onder- en bovenwereld met elkaar verweeft. Zonder het te weten blijkt Alex deel van zijn plan uit te maken. Ze probeert met behulp van Kostidis haar inmiddels levensgevaarlijke minnaar veroordeeld te krijgen, iets wat haar en Nick bijna het leven kost. Hoewel de romantiek in het boek wat zoetig is, is het verder een pittig en mee…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks