Boek
Nederlands

Zomer van de waarheid

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
In 1994 worstelt Sheridan (16) met haar leven: ze is geadopteerd in een bekrompen, streng gelovig boerengezin in Nebraska.
Titel
Zomer van de waarheid
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sommer der Wahrheit
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2021
416 p.
ISBN
9789021434940 (paperback)

Besprekingen

De zestienjarige Sheridan Grant komt in opstand tegen het eentonige leven onder de harde hand van haar adoptiemoeder. Tijdens haar zoektocht naar haar biologische moeder ontdekt ze heel wat meer dan ze ooit had durven dromen. Sfeervol, beeldend en intrigerend. Van bij het begin weet het verhaal te boeien dankzij de levendige en authentieke Sheridan die in een sfeervolle setting opgroeit. De conflicten, twijfels, angsten resoneren, net als de dromen, verlangens en ontdekkingen die bij haar ontwikkeling horen. Niet alleen de zoektocht naar de waarheid over haar afkomst speelt een grote rol, ook de zoektocht naar zichzelf en wie ze wil zijn staat op dezelfde voet. De grote onthulling aan het einde van het verhaal voelt ietwat als een samenvatting, maar desondanks een absolute, meeslepende aanrader! Eerste deel van een trilogie.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks