Wat & Hoe Hoogtepunten Normandië bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Normandië te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en en overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Normandië je alle informatie die je nodig hebt.

Normandië is een prachtige streek, met uiteenlopende hoogtepunten die Fran

Extra onderwerp
Frankrijk
Titel
Normandië
Auteur
Nia Williams
Bewerker
Tineke Zwijgers Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Normandy
Editie
Zesde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022 | Andere uitgaven
190 pagina's : illustraties
ISBN
9789021575209 (paperback) 9789021598062 (ISBN sticker, paperback)

Besprekingen

Normandië van Tony Kelly verscheen in de reeks 'Wat en Hoe', een compacte reeks reisgidsen in ringmapvorm, met een identieke opbouw. De voor- en achterflap zijn driedubbel geplooid en hebben over de volledige binnenlengte een gedetailleerde overzichtskaart van de streek. Met sterren worden de interessantste bezienswaardigheden aangeduid en verder zijn er stadskaarten en metroplannen, heel handig in gebruik. Ook het formaat van deze gidsen is handig: ze zijn makkelijk mee te nemen tijdens de trip.

De gids telt vijf hoofdstukken met een inleiding, een reiswijzer, een selectie van de tien interessantste bezienswaardigheden, verrassende tips en suggesties om de streek verder te verkennen. In de inleiding gaat de auteur beknopt in op een aantal algemeenheden over de streek, zoals oppervlakte, geografische gegevens, bevolkingsaantal en bestuur, economie, streekproducten. In de reiswijzer staan praktische zaken, handig om de reis voor te bereiden maar ook voor onderweg. Onder d…Lees verder
'Wat & Hoe Hoogtepunten' is een kleine en beknopte reisgidsenserie die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Deze gids is gewijd aan Normandië met de ouderwetse badplaatsen, middeleeuwse kloosters en aantrekkelijke natuur. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister.