Boek
Nederlands

De bal van Boe

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
De bal van Boe
×
De bal van Boe De bal van Boe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wolf en Boe vinden een gele bal. Samen met Mie en Pier gaan ze voetballen. Nes weigert, zij bewondert zichzelf liever in een plas. Wanneer Wolf de bal per ongeluk in die plas schiet, gebeurt er iets vreemds: de bal wordt rood en vliegt weg.
Onderwerp
Spelen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
De bal van Boe
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
37 p. : ill.
ISBN
9789059328907 (hardback)

Besprekingen

De bal van Boe is een boekje voor beginnende lezers uit de serie ‘Boe! Kids’. In deze serie staan zes figuren uit de tovenaarswereld centraal. Op de kaft van elk boekje wordt duidelijk aangegeven wie telkens het hoofdpersonage is. Naast een aansprekende illustratie wordt het personage in de bovenbalk ook uitgelicht ten opzichte van de anderen met een kleur en een glanslaagje. We maken hier kennis met Boe, een ondeugend spookje dat altijd te vinden is voor een grap. Wanneer hij met Wolf naar school gaat, vinden ze een bal in het gras. Omdat de bal van niemand is, beginnen ze een spel. Twee bomen vormen daarbij een doel. Ook Pier en Mie komen langs en willen meedoen. Maar plots verkleurt de bal en maakt hij gekke sprongen. Niemand kan hem nog stoppen. Wanneer heksje Pas eraan komt, merkt ze dat het haar bal is die stuitert. Gelukkig kan ze met wat toverkracht de bal stoppen.
De grote kracht van dit boekje is dat Nico De Braeckeleer met eenvoudige eenlettergrepige woorden (A…Lees verder
Wolf en Boe vinden een bal op weg naar school. Dit blijkt een bijzondere bal te zijn en Nes weet dat deze bal van de heks is. Op school laat de meester zien, wat deze bal allemaal kan. Leesoefenstof met royale bladspiegel; een bladzijde tekst en op de tegenoverliggende bladzijde een kleurrijke illustratie in gecombineerde techniek van pen en aquarel. Ze passen goed bij de tekst en vullen ze zelfs aan. De tekst is eenvoudig, korte zinnen en de namen van de figuren typeren de personen, AVI-M3. De dieren zijn aangekleed. Achter in het boek staan opdrachten die het begrip van het verhaal toetsen. Verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag, dat deel uitmaakt van de reeks 'Boe!kids'* waaraan meerdere auteurs meedoen en die geschreven zijn op een laag leesniveau en zal meeliften op het succes van bekende auteurs als Paul van Loon, Knister en Tosca Menten. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn griezelreeks "Middernacht". Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende", van "GameKeepers" en enkele van "Nachtwacht". Nico schrijft ook tv- en filmscripts, waaronder in 2013-2…Lees verder op Wikipedia