Strip
Nederlands

De comeback

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
De comeback
×
De comeback De comeback
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het graf van de recent overleden charmezanger Eddy Melody is leeg. Een morbide diefstal volgens de commissaris, maar de fans van Melody houden het erop dat hun held is verrezen. Die gewaagde theorie wint aan kracht wanneer Melody ook nog eens opduikt op sociale media. Het wordt pas echt een zaak voor het team van de Buurtpolitie wanneer blijkt dat de zanger uit is op wraak op zijn vermoedelijke mo
Onderwerp
Politie
Titel
De comeback
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002275500 (paperback)

Besprekingen

Een stripverhaal uit de ‘De Buurtpolitie’-serie. Het graf van zanger Eddy Melody is leeg en zijn fans claimen dat hij verrezen is. De politiecommissaris houdt het op diefstal. Wanneer Melody opduikt op sociale media lijkt hij echt terug teruggekeerd te zijn, maar het wordt pas een zaak voor de Buurtpolitie als Melody uit is op wraak op zijn vermoedelijke moordenaar. Met humor geschreven. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy en is opvolger van Merho als scenarist van De Kiekeboes.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een…Lees verder op Wikipedia