Strip
Nederlands

De dikke, de dunne en de korte

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
De dikke, de dunne en de korte
×
De dikke, de dunne en de korte De dikke, de dunne en de korte

De dikke, de dunne en de korte

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De poetsvrouw sluit 's avonds per ongeluk het hele team op in het politiebureau en de commissaris denkt dat het om een gijzeling gaat. Terwijl ze ’s nacht in hun kantoor bivakeren, wordt er ingebroken door een dwerg via het ventilatiekanaal. Uit het archief ontvreemdt hij een dossier over een oude overval waarvan opbrengst nooit is teruggevonden.
Onderwerp
Politie
Titel
De dikke, de dunne en de korte
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002272097 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een avondcursus over waakzaamheid in het dagelijks leven zorgt de schoonmaakster (poetsvrouw) voor consternatie door per ongeluk een doos met mobiele telefoons mee te nemen en de stroomvoorziening van het bureau te onderbreken, waarop de aanwezige agenten constateren dat ze gegijzeld zijn. Toevalligerwijs wordt er die nacht ook ingebroken op het politiebureau. Kort stripverhaal dat aansluit bij de Belgische tv-serie 'De buurtpolitie' met dezelfde personages. De op vaardige wijze getekende strip heeft een wat magere plot en uitwerking, maar blinkt uit in absurde humor. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Des duivels' (2021)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy en is opvolger van Merho als scenarist van De Kiekeboes.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een…Lees verder op Wikipedia