Boek
Nederlands

De vallei van de wentelmolens

Noelia Blanco (auteur), Valeria Docampo (illustrator), Siska Goeminne (vertaler)
+1
De vallei van de wentelmolens
×
De vallei van de wentelmolens De vallei van de wentelmolens
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de vallei van de wentelmolens lijkt alles en iedereen door de komst van de modelmachines ingedut. De mensen koesteren geen dromen meer. Zelfs de wind wil er niet meer blazen. Toch is er één meisje dat vasthoudt aan haar droom. Door haar keert het tij in de vallei.
Titel
De vallei van de wentelmolens
Auteur
Noelia Blanco
Illustrator
Valeria Docampo
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La vallée des moulins
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
[36] p. : ill.
ISBN
9789058388728 (hardback)

Besprekingen

Wat als je met een druk op de knop van een modelmachine alles perfect kunt maken? Dat is het uitgangspunt van De vallei van de wentelmolens van het Argentijnse duo Noelia Blanco en Valeria Docampo. Blanco studeerd filosofie in Buenos Aires. Illustratrice Docampo kennen we van Het land van de grote woordfabriek (met tekst van Agnes de Lestrade, 2009), dat net zo’n filosofische inslag had als De vallei van de wentelmolens.
In het boek is Anna een van de weinigen die nog dromen heeft na de komst van de modelmachines. Ook de Vogelman droomt nog: hij wil zo graag vliegen. Anna piekert: hoe kan ze de wens van de Vogelman in vervulling laten gaan, en daarmee haar eigen droom verwezenlijken om als naaister weer iets moois te creëren? In dit warme prentenboek lukt het haar, met positieve gevolgen voor iedereen in de vallei.
Het boek is schitterend vormgegeven: de regels tekst gaan mooi op in de prenten die zich over dubbele pagina’s uitspreiden. In haar kleurgeb…Lees verder
Als op een dag Modelmachines in de vallei van de Wentelwieken worden geplaatst, kunnen de bewoners met een druk op de knop hun bestaan regelen. Helaas houden ze daardoor op met dromen en gaat de wind liggen. De molens vallen in slaap. Alleen Anna, het naaistertje, blijft dromen. Ze ontmoet de Vogelman, die probeert te vliegen. Anna is zo blij dat er nog iemand is die zijn dromen nog heeft, dat ze een vleugelpak voor de Vogelman wil maken. Ze zoekt hulp bij de blaasbloemen waardoor de wind weer gaat waaien en verloren wensen uitgestrooid worden. Paginagrote, artistiek geschilderde, sfeervolle platen zetten dit poëtisch geschreven sprookje neer. In de prenten zitten veel verrassingen, zoals de steeds terugkomende lijnen, die draden, snoeren of waaiharen uitbeelden en de witte krijttekeningen, die doen denken aan kindertekeningen (ook terug te vinden op de schutbaden.) De tekst in de prenten varieert van drie tot tien regels en roept een sprookjesachtige sfeer op. Vanaf ca. 5 jaar.

De Vallei van de Wentelmolens

De Vallei van de Wentelmolens wordt ingenomen door modelmachines. Met één druk op de knop wordt alles perfect en hebben de mensen alles wat ze maar wensen. De inwoners hoeven niet meer te dromen, nergens meer naar te verlangen. Zelfs de wind geeft het op en de wentelmolens stoppen met draaien. En de mensen van de vallei merken het niet eens ... Toch sluimeren er hier en daar nog wat dromen. Anna, een naaistertje, kan het niet laten om te blijven dromen en wanneer ze op een nacht de Vogelman ontmoet, heeft ze een missie. Ze wil zijn droom helpen waarmaken en besluit een vleugelpak te maken om de reuzenman als een pluimpje te laten vliegen. Maar zal ze dit voor mekaar krijgen? En hoe dan? Dit prentenboek springt vooral in het oog door de prachtige, originele illustraties van Valeria Docampo. Net zoals in 'Het land van de grote woordfabriek’ kan ze je door haar illustraties in een magische wereld doen geloven. Het kleurgebruik van de illustraties gaat hand in hand met het verhaal. De …Lees verder