Dvd
Turks
Een nachtelijke zwerftocht van een politiepatrouille met twee verdachten op het dunbevolkte platteland van Anatolie͏̈.
Titel
Once upon a time in Anatolia
Regisseur
Nuri Bilge Ceylan
Acteur
Muhammet Uzuner Yilmaz Erdoğan Taner Birsel
Uniforme titel
Bir zamanlar Anadolu'da
Taal
Turks
Uitgever
Contact Film, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
150 min.
Aantekening
Turks gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789078716662
mooov

Besprekingen

Turks drama uit 2011 van regisseur Nuri Bilge Ceylan (Three Monkey's). De film begint met een nachtelijke zwerftocht van een politiepatrouille met twee verdachten op het dunbevolkte platteland van Anatolië op zoek naar een lijk. Was het nou bij die waterput of bij de oude brug? De verdachten waren indertijd dronken en weten niet meer precies wat waar gebeurd is. De agenten, de lijkschouwer en de procureur zijn niet erg geïnteresseerd in het oplossen van een misdrijf. De pers is zeer lovend over deze film. Raymond van den Bogaard (NRC 18-1-'12) geeft alle 5 balletjes: 'Bijna drie uur duurt de nieuwe film (...), en ondanks het minimale gegeven zijn dat spannende uren. De regisseur slaagt erin een psychologisch en sociaal portret op te bouwen van deze provinciale gezagsdragers, die hun werk doen in een ontvolkte streek waar het leven elke kleur lijkt te ontberen. Spectaculair is het camerawerk in het nachtelijk deel, van Gökhan Tiryaki. (...) voortreffelijke acteurs, van wie veel 'under …Lees verder

Over Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan (Istanboel, 26 januari 1959) is een Turks filmregisseur.

Nuri Bilge Ceylan voltooide eerst zijn ingenieursopleiding aan de Bosporus-Universiteit, voordat hij film ging studeren in Istanboel. Hij debuteerde in 1995 met de korte film Koza. Verschillende van zijn films vielen in de prijzen op de grote Europese festivals. Zo won hij met zijn dramafilm Kış uykusu in 2014 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Ceylan wordt in zijn stijl vergeleken met Yasujiro Ozu en Ingmar Bergman.

Filmografie

  • 1995: Koza
  • 1997: Kasaba
  • 1999: Mayıs sıkıntısı
  • 2002: Uzak
  • 2006: İklimler
  • 2008: Üç maymun
  • 2011: Bir zamanlar Anadolu'da
  • 2014: Kış uykusu
  • 2018: Ahlat Ağacı

Externe link