Cd

Chromatic history

Octurn (uitvoerder), Laurent Blondiau (uitvoerder), Ben Sluys (uitvoerder)
Titel
Chromatic history
Uitvoerder
Octurn Laurent Blondiau  (trompet;bugel) Ben Sluys  (saxofoon;fluit) Bart Defoort  (saxofoon) Jeroen Van Herzeele  (saxofoon) Bo Van der Werf  (saxofoon;klarinet;zang) Ron Van Rossum  (piano) Piet Verbist  (contrabas) Felix Simtaine  (drums)
Uitgever
Brugge: De Werf, 1996
1 cd
Speelduur
00:50:45
CDR
JE12019

Over Octurn

Octurn is een hedendaags jazzensemble met als thuisbasis Brussel.

Octurn is het geesteskind van, en wordt geleid door saxofonist Bo Van der Werf. De band ontstond rond 1994 uit wekelijkse workshops die gehouden werden in de Brusselse jazzclub Sounds.

De band bestaat uit een aantal muzikanten uit de Belgische jazz die in de muziek van Octurn grote aandacht besteden aan onder andere ritmisch onderzoek en ambigue harmonieën. Stilistisch is Octurn verwant aan de M-Base-beweging met muzikanten als Steve Coleman.

Octurn gaf optredens op alle grote Benelux jazzfestivals zoals Jazz à Liège, North Sea Jazz, Jazz Middelheim, Belga Jazz Festival en op internationale festivals zoals het Festival de jazz de Montréal en in de Knitting Factory in New York.

Bezetting

De samenstelling van Octurn is, net als de band zelf, een steeds evoluerend gegeven. De hier weergegeven bezetting is deze die gebruikt werd bij het uitbr…Lees verder op Wikipedia