Boek
Nederlands

Wie doet wat?

Olivier Tallec (illustrator)
+1
Wie doet wat?
×
Wie doet wat? Wie doet wat?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wie heeft er slecht geslapen? En wie haalt een grapje uit en wie is heel bang? Kijk maar goed naar alle dieren en kinderen, dan zie je het wel! Oblong prentenboek met eenvoudige, expressieve kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Wie doet wat?
Illustrator
Olivier Tallec
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Qui quoi qui?
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2015
[28] p. : ill.
Aantekening
Oblong formaat
ISBN
9789059086340 (hardback)

Besprekingen

Verfrissend en innemend zoekboek voor peuters en kleuters in smal oblong formaat, waarbij het boek een kwartslag gedraaid moet worden zodat de rug boven zit. Op de bovenste bladzijde van elke spread staat een korte vraag, zoals ‘wie heeft er slecht geslapen?’, ‘wie haalt een grapje uit?’, ‘wie is heel erg bang?’. Op de dubbele pagina staan steeds acht tot tien figuurtjes op een rij afgebeeld, zowel mensfiguren als antropomorfische dieren. Door goed te kijken kunnen peuters en kleuters het antwoord op de vraag ontdekken. De kleurrijke figuurtjes (getekend in potlood en aquarel) zien er aandoenlijk uit, met grote ronde hoofden en veel expressie. Dit mooi vormgegeven boek biedt een goede oefening in kritisch kijken en in gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal herkennen. De grote variatie in gezichtsuitdrukkingen biedt volop aanknopingspunten voor kleine gesprekjes en vragen over emoties (‘waarom denk je dat dit jongetje zo boos kijkt?’, ‘is dit beertje nou boos of geschrokken?’). Dat maak…Lees verder

Wie doet wat?

Een mooi uitgegeven zoekboekje, veel hoger dan breed, dat je een kwartslag moet draaien voor je het openslaat. Op de bovenste van elke dubbele bladzijde staat een vraag. Om die te beantwoorden moet je de figuurtjes op de twee pagina's goed bekijken. 'Wie heeft er slecht geslapen?' bijvoorbeeld of 'Wie is heel erg bang?'. Achteraan het boek staan de oplossingen. De ene vraag is al grappiger dan de andere. Goed kijken is de boodschap. Letten op details en mimiek en lichaamstaal beoordelen: voor jonge kleuters is het niet zo vanzelfsprekend. Zelfs na meerdere kijkbeurten blijft het voor hen nog uitdagend genoeg. Het boekje oogt fris en de figuurtjes zijn leuk getekend.