Boek
Nederlands
Een vrouwelijke patholoog-anatoom die nauw bij de opsporing van een massamoordenaar in de staat Virginia is betrokken, wordt geconfronteerd met de vijandschap van een collega en van de moordenaar.
Titel
Fataal weekend
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Annette Zeelenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Postmortem
Editie
17
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2007
288 p.
ISBN
9789021801247 (paperback)

Besprekingen

Patholoog-anatoom dr. Kay Scarpetta wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar in haar woonplaats Richmond, Virginia. Aanvankelijk heeft ze zeer weinig houvast en ontmoet bovendien tegenwerking van politiemensen en stedelijke autoriteiten. Zij wordt vooral gehinderd door het uitlekken van informatie naar de pers, waarvan haar afdeling verdacht wordt. Privé heeft ze problemen met haar nichtje, een computerwonder van tien, dat bij haar logeert, en met verhoudingen met mannen, nadat haar huwelijk op niets is uitgelopen. Bij het zoeken naar de moordenaar blijkt dat veel mannen een vrouw op haar plaats niet accepteren. De roman beschrijft hoe het gewone politiewerk afhankelijk is van het werk van de mensen van het forensisch laboratorium en het onderzoek op lijken naar minuscule aanwijzingen. Hoewel aanvankelijk de gedachte 'alweer een seriemoordenaar' negatieve gevoelens kan oproepen, slaagt de schrijfster er snel in deze weg te nemen door een overtuigend, menselijk en spannend verhaal …Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia