Een jonge, blinde, Britse vrouw is meer dan veertig jaar geleden vermoord gevonden, en nu lijkt het erop dat ze een slachtoffer was van de beruchte Boston Strangler die in die tijd soortgelijke misdaden beging.
Titel
Het front
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The front
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
175 p.
ISBN
9789021800240

Besprekingen

Patricia Cornwell is vooral bekend van de reeks rond forensisch antropologe Kay Scarpetta, maar af en toe schuift ze Scarpetta en co even aan de kant om een verhaal te schrijven met andere personages. Het front is het vervolg op Het risico (Luitingh, 2006) en ook nu weer spelen rechercheur Winston Garano en openbaar aanklager Monique Lamont de hoofdrollen. Net als in het eerste deel zadelt Lamont Garano opnieuw op met een 'cold case', een oude zaak die maar niet opgelost raakt. Deze keer moet Garano de moord onderzoeken op de jonge blinde Janie Brolin in 1962. Lamont gelooft dat Brolin wel eens het eerste slachtoffer van de beruchte Boston Strangler zou kunnen zijn geweest en ze hoopt door de media-aandacht in een gunstiger daglicht te komen. Door enkele ongelukkige publieke optredens en haar koppige karakter is Lamont immers veel van haar eerdere populariteit verloren. Met veel tegenzin begint Garano aan het onderzoek dat hem brengt naar het dorpje Watertown, waar hij m…Lees verder
Tweede korte forensische thriller rond rechercheur moordzaken Win Garano van de staatspolitie in Massachusetts. Garano krijgt van zijn ambitieuze baas, openbare aanklager Monique Lamont, de opdracht om een cold case (oude, nooit opgeloste zaak) nog eens te onderzoeken. Het gaat om de lustmoord op een jonge, blinde Britse vrouw gepleegd in 1962 in Waterton. Lamont denkt dat het misschien de eerste moord van de Boston Strangler was, een ontdekking die haar (politieke) carrière een boost zou geven. Of wil ze de door politie in Waterton opgerichte organisatie Het Front te gronde richten? Garano werkt dit keer samen met ‘Stump’, een vrouwelijke technische rechercheur met een kunstbeen, en Garano’s bijgelovige en zeer spiritueel ingestelde oma draagt ook weer haar steentje bij. Vlot geschreven, luchtig, onderhoudend misdaadverhaal, wel heel anders dan we van Cornwell gewend zijn. De stijl is staccato, dialoog overheerst, en er is meer humor. Het verhaal is in de tegenwoordige tijd geschrev…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia