Strip
Nederlands

De nacht van de magiërs

Peyo (auteur), Thierry Culliford (scenarist), Yvan Delporte (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
De sinistere tovenaar Ubiquitas bezit de gave van de alomtegenwoordigheid: hij kan tegelijkertijd op meerdere plaatsten aanwezig zijn! Johan en zijn trouwe metgezel Pirrewiet zullen met dit schurkachtige en ongrijpbare wezen de strijd moeten aanbinden. Onderweg hebben de twee moedige vrienden de leerling-heks Amandine en haar autoritaire moeder Myriam ontmoet. Ze doen hun best om hen te helpen de
Titel
De nacht van de magiërs
Auteur
Peyo
Scenarist
Thierry Culliford Yvan Delporte
Illustrator
Alain Maury
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1998
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-145-9

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties