Strip
Nederlands

De troubadours van Steenbergen

Peyo (auteur), Thierry Culliford (scenarist), Yvan Delporte (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Welk motief hebben de troebadoers van Steenbergen om een dappere ridder te mishandelen? Wat is de reden dat deze moedige strijder tegen onrecht weigert de wapens op te nemen? Johan en Pirrewiet vragen zich af waarom de jonge edelman zich zo merkwaardig gedraagt en doen hun best om een sinister complot te verijdelen.
Titel
De troubadours van Steenbergen
Auteur
Peyo
Scenarist
Thierry Culliford Yvan Delporte
Illustrator
Alain Maury
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les troubadours de Roc-à-Pic
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1995
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-046-0

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties