Strip
Nederlands

De woestijnroos

Peyo (auteur), Luc Parthoens (scenarist), Thierry Culliford (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
De koning ontvangt op zijn kasteel een onverwachte bezoeker: een edelman met wie hij op Kruistocht is geweest en die hij al heel lang niet gezien heeft... De koning en zijn wapenbroeders, krijgsgevangen gemaakt tijdens de oorlog tegen de heidenen in het Heilige Land, dankten hun redding aan de dochter van de emier die hen gevangenhield. De jonge en mooie prinses Aïscha was een overtuigde pacifiste
Titel
De woestijnroos
Auteur
Peyo
Scenarist
Luc Parthoens Thierry Culliford
Illustrator
Alain Maury
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La rose des sables
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-351-6

Besprekingen

In dit verhaal gaan de twee helden op reis naar het land van de Arabieren. Godfried, een oude strijdmakker van de koning, roept hun hulp in. Tijdens de kruistochten werden de koning en Godfried gevangen genomen door een machtige sultan. Met de hulp van diens dochter Aïcha, de roos van de woestijn, konden zij ontsnappen. Nu heeft Godfried het bericht gekregen dat de sultan en diens dochter, op wie Godfried nog steeds verliefd is, ontvoerd zijn door een roversbende en enkel tegen een hoge losprijs vrij kunnen komen. De koning stelt het geld ter beschikking en samen met Johan en Pirrewiet en een uitgebreide escorte vertrekt Godfried naar het land van de woestijnen. Daar blijkt dat de ontvoering totaal verzonnen is. Iemand wil zich wreken op Godfried. Maar wie? En waarom?

De erfenis van Peyo is in goede handen. Johan en Pirrewiet, de koning, het hof, de avonturen... ademen de sfeer uit van de vroegere verhalen. Hoewel Peyo's scenario's boeiender en verrassender waren, biedt De …Lees verder

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties