Boek
Nederlands
Een 63-jarige Parijse vrouw werkt al jaren als koelbloedige huurmoordenaar. Naarmate ze ouder wordt, lijkt ze haar grip op de zaken te verliezen en moet ze zelf vrezen voor haar leven.
Titel
Het serpent
Auteur
Pierre Lemaitre
Vertaler
Andreas Dijkzeul
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le serpent majuscule : roman
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2022
255 p.
ISBN
9789401617222 (paperback)

Besprekingen

Een geestige en spannende misdaadroman van Pierre Lemaitre. Iedereen kent de drieënzestigjarige Mathilde van haar wandelrondjes met Ludo, haar dalmatiër. Niemand weet echter dat ze een koelbloedige huurmoordenaar is en dat ze áltijd keurig en onberispelijk werk levert. Mathilde is meedogenloos en kent de straten van Parijs op haar duimpje. Maar ze wordt oud en humeurig, en haar opdrachtgever maakt zich zorgen. Als Mathilde haar grip op de zaken verliest, moet ze zélf vrezen voor haar leven… 'Het serpent' is in een strakke stijl en met onderkoelde humor geschreven. Pierre Lemaitre (Parijs, 1956) is opgeleid als psycholoog en is een autodidact in de literatuur. Naast zijn bekroonde literaire romans (winnaar van de prestigieuze Prix Goncourt) schreef hij succesvolle thrillers.

Over Pierre Lemaitre

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pierre lemaitre

Pierre Lemaitre (Parijs, 19 april 1951) is een Franse scenarioschrijver en auteur. Hij ontving de Prix Goncourt in 2013 voor zijn oorlogsroman Au revoir là-haut (Tot ziens daarboven).

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre is autodidact. Hij werkte als leraar literatuur voordat hij schrijver werd. In 1977 heeft hij een klein leerbedrijf opgericht voor onderwijs en communicatie aan volwassenen. Tot het midden van de jaren 2000 gaf hij cursussen algemene cultuur aan lokale overheidsfunctionarissen en organiseerde hij seminars over Franse en Noord-Amerikaanse literatuur voor bibliothecarissen. Lemaitre is vooral bekend om zijn thrillers met Commissaris Camille Verhoeven in de hoofdrol.

Zijn belangrijkste werk is Tot ziens daarboven, een roman over de Eerste Wereldoorlog en de periode vlak daarna. Twee soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven hebben overleefd voelen zich bedrogen en verstoten door de maa…Lees verder op Wikipedia