Boek
Nederlands

Missie afbreken

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
+1
Missie afbreken
×
Missie afbreken Missie afbreken
In de reeks:
Gozert; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ties heeft zijn fantasievriendje Gozert steeds minder nodig nu hij Luna en Roberto kent. Gozert voelt zich soms bijna vergeten, maar ontdekt dan dat er meer zijn zoals hij. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Missie afbreken
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2023
264 p. : ill.
ISBN
9789047713869 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw spannend en fantasievol verhaal over het imaginaire vriendje Gozert, bekend van het gelijknamige boek van Pieter Koolwijk. Ties heeft zijn fantasievriendje Gozert steeds minder nodig, want hij heeft Luna en Roberto en ouders die hem begrijpen. Gozert heeft het gevoel dat hij soms bijna wordt vergeten en dat gevoel wordt nog sterker als Luna en Ties een eigen missie hebben – een missie waar Gozert eigenlijk niets mee van doen wil hebben, want die heeft te maken met Huize Hopeloos: de plek waar hij het allerongelukkigst ooit was. Maar terwijl Gozert het steeds vaker zonder Ties en Luna moet stellen, ontdekt hij dat er meer zijn zoals hij. En dat het niet goed met hen gaat als hun mensen geen aandacht meer aan hen besteden. ‘Missie afbreken’ is in opgewekte en spannende stijl geschreven, met enkele fantasievolle en kunstzinnige aquarel-illustraties van Linde Faas in warme en donkere kleuren. Vanaf ca. 10 jaar. Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is jeugdauteur. Hij schreef meerde…Lees verder

Missie afbreken

In de Nederlandstalige jeugdliteratuur van het afgelopen decennium zijn er weinig boeken zo sterk bejubeld als Gozert en Luna, de twee voorlopers van dit boek. Ook ikzelf moet toegeven dat ik die twee boeken uit mijn boekenkast niet durf uit te lenen, hoewel ik ze aan iedereen aanbeveel. Mijn verwachtingen van dit boek waren dan ook torenhoog. Natuurlijk wist ik inhoudelijk wat er zou gebeuren, maar uit de vorige boeken had ik al wel begrepen dat Pieter Koolwijk en Linde Faas een duo zijn die dat niet aan hun hart laten komen. De trilogie moest afgesloten worden, Ties moest opgroeien. Ook Huize Hopeloos kon niet zo hopeloos blijven, zeker niet nadat we uit het vorige boek weten dat Rosalinde een schitterende sociaal werker is. Gozert zou naar zijn eigen wereld moeten, die waar de doden wonen. Hoe dat zou verlopen was duidelijk door de dia de los muertos die in Luna een centrale plaats kreeg. Maar hoe Gozert daartoe zou komen, hoe hij dat…Lees verder

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Evelien Drenthen

Pieter Koolwijk (Gouda, 18 december 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in de dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

Eerder werd hij in 2009 onderscheiden met de Unleash Award en in 2018 met de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel. Zijn eerste Zilveren Griffel won Koolwijk in 2021 met Gozert, zijn zesde boek. Later ontving hij hiervoor ook de Gouden Griffel. In januari 2022 werd Koolwijk benoemd tot ereburger van Emmen.

Bibliografie

  • 2012 - Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2013 - Vliegen zwammen (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2015 - Bens boot (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2016 - Baas v…Lees verder op Wikipedia