Boek
Nederlands

Vliegen zwammen

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
+1
Vliegen zwammen
×
Vliegen zwammen Vliegen zwammen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Vliegen zwammen
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2013
157 p. : ill.
ISBN
9789047705093 (hardback)

Besprekingen

Stiekel is het beste vriendinnetje van Floris (Vlo voor ingewijden). Door haar is hij op school niet meer zo vaak bang, bekijkt hij de wereld met andere ogen, ziet hij dat er meer mogelijk is dan het geijkte levensrepertoire van niet doorvoelde goede manieren, stereotiepe reacties en zonder hemels verlangen braaf zijn. Tweede deel, na ‘Vlo en Stiekel’*, met dit fenomenale duo in de hoofdrol. Dit keer maken ze kennis met vlieg Smoes, leren zij de taal van vliegen verstaan, zweven met hen door de lucht en bevrijden ze een heuse spreeuwenkoningin uit de kooi van een voodoomoeder. In dit mooi vormgegeven leesboek worden lezers en voorlezers meegenomen in een fantastische vertelling over vriendschap, anders zijn, authentiek in het leven staan, voor den drommel niet bang zijn en magie. Het verhaal wordt verteld in vrolijk, eigenwijs Nederlands. De tekst kent veel dialoog met voortdurend verrassende taalwendingen. Voorzien van wondermooie kleurenillustraties in inkt en aquarel die de tekst p…Lees verder

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Evelien Drenthen

Pieter Koolwijk (Gouda, 18 december 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in de dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

Eerder werd hij in 2009 onderscheiden met de Unleash Award en in 2018 met de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel. Zijn eerste Zilveren Griffel won Koolwijk in 2021 met Gozert, zijn zesde boek. Later ontving hij hiervoor ook de Gouden Griffel. In januari 2022 werd Koolwijk benoemd tot ereburger van Emmen.

Bibliografie

  • 2012 - Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2013 - Vliegen zwammen (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2015 - Bens boot (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2016 - Baas v…Lees verder op Wikipedia