Boek
Nederlands

Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie

Rachel Renée Russell (auteur), Nikki Russel (medewerker), Mechteld Jansen (vertaler)
+1
Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie
×
Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nikki en haar vriendinnen mogen optreden in het voorprogramma van de Bad Boys. Ze gaan vier weken op tournee door de VS. Maar wie gaat er ook mee? Aartsrivaal MacKenzie! Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie / tekst en illustraties Rachel Renée Russell
Auteur
Rachel Renée Russell
Medewerker
Nikki Russel
Vertaler
Mechteld Jansen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a NOT-SO-Best Friend Forever
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2020
301 p. : ill.
ISBN
9789026148590 (hardback)

Besprekingen

In dit veertiende deel van de serie ‘Dagboek van een muts’* wordt de band van Nikki, Chloe, Zoëy en Brandon uitgenodigd om tijdens de tournee in het voorprogramma van de populaire jongensband Bad Boyz op te treden. Helaas lijkt Nikkie’s grootste rivaal MacKenzie Hollister roet in het eten te gooien door Nikkie te chanteren. De tekst lijkt met de hand geschreven op lijntjespapier; sommige woorden zijn in hoofdletters en/of in vet of cursief gedrukt. De lay-out is ruim door de vele witregels. Met stripachtige zwart-wittekeningen die onlosmakelijk met de tekst verbonden zijn. Inhoudelijk heeft de serie weinig om het lijf, maar de overdreven verering voor een boyband is humoristisch en geeft een beeld van een droomwereld voor tienermeiden. In het boek is een aantal vragenlijsten opgenomen, waarbij de lezer gekoppeld wordt aan de boyband. Het verhaal bevat details over zaken als Independence Day en het reizen door Amerika. De serie is populair en verschijnt oorspronkelijk in het Engels al…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties